Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Proč se Bryce zabil? Seriál ‚13 důvodů proč‘ zveřejnil trailer k třetí sérii

Kultura

  15:22
Los Angeles - Tvůrci populárního seriálu ‚13 důvodů proč‘ zveřejnili oficiální trailer k třetí sérii. Netflix pokračování kontroverzního seriálu uvede na obrazovky 23. srpna. Společnost rovněž oznámila, že se jedná o předposlední řadu.

Tvůrci populárního seriálu '13 důvodů proč' zveřejnili oficiální trailer ke třetí sérii. foto: YouTube

Netflix ustoupil nátlaku. Ze seriálu ‚13 důvodů proč’ vystřihl krvavou scénu sebevraždy

Třetí série amerického seriálu 13 důvodů proč uvádí důvody, proč student střední školy Liberty High spáchal sebevraždu. Tentokrát se jedná o Bryce Walkera. „Kdo zabil Bryce Walkera?“ stojí na konci traileru. Jeden den po zveřejnění traileru na kanálu YouTube má ukázka přes čtyři a půl milionu shlédnutí. Server Mirror píše, že čtvrtá řada má být už poslední.

„Jestli někdo víte, co se stalo mému synovi, prosím řekněte něco,“ říká se slzami v očích Walkerova matka na jeho pohřbu. Spolužáci jen skloní hlavy a vše nasvědčuje tomu, že série bude opět napínavá. Tato řada má, stejně jako tomu bylo i v první a druhé sérii, třináct dílů.

Seriál zabíjel děti. Podle vědců stojí ‚13 důvodů proč‘ za dramatickým nárůstem sebevražd

Seriál vyvolal v minulosti mezi diváky kontroverzní reakce. Květnová zpráva, publikovaná v časopise Americké akademie dítěte a adolescentní psychiatrie (Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry), přinesla zjištění, že v dubnu 2017, tedy měsíc po uvedení první řady seriálu o studentce Hannah Bakerové (Katherine Langfordová), vzrostl počet sebevražd dětí ve věku 10 až 17 let o 28,9 %. To bylo nejvíc za sledované období posledních pěti let, kterým se výzkum zabýval.

Témata: Film, trailer, Netflix, YouTube