Porciunkule: Pánovo odpuštění se zde dotýká každého

Porciunkule: Pánovo odpuštění se zde dotýká každého
2. srpna 2019 Události Autor: Jaroslava Otradovcová

Eucharistické bohoslužby, průvod i koncert jsou některé z bodů bohatého programu, který dnes o slavnosti Odpuštění vrcholí při papežské bazilice Panny Marie Andělské v Assisi.

„Odpuštění v Assisi je vždy skvělým darem. Je zde vidět, že Pánovo odpuštění se zde dotýká každého poutníka. Po celý rok pak vzpomínám na všechny, kteří v těchto dnech přicházejí. Připomínám si jejich hlubokou touhu projít Porciunkulou, kostelíkem vždy otevřeným jako milosrdné Boží srdce Otce, který nám dal všechno,“ svěřil se serveru Vatican News místní františkán P. Francesco Piloni s pocity při pohledu na tisíce mladých, kteří do Assisi pěšky putují z  mnoha koutů Itálie a dalekých zemí.

Dnešní odpustková slavnost má kořeny v roce 1216, kdy svatý František obdržel od papeže Honoria III. privilegium plnomocných odpustků pro ty, kdo 2. srpna navštíví kostelík Porciunkula, který je dnes uchován uvnitř baziliky Panny Marie Andělské. V roce 1622 bylo privilegium rozšířeno Řehořem XV. pro všechny věřící, kteří po zpovědi a svatém přijímání navštěvovali v tento den františkánské kostely.

V Česku se slavnosti konají například ve Skokách, v Sušici, v Hájku u Prahy, v Hostinném, v Opočnu, v Brně a na dalších místech.    

NyníNoční bdění
Píseň: Magma (2017); Interpret: Beppe Aliprandi Jazz Academy; Album: Aliprandi Beppe/Jazz Academy: PianoQ Live
00:30Písně
01:00Komorní hudba
02:00Oktáva
03:00Z archivu hudebních...
04:00Písně
05:57Myšlenka na den

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony