Akce cihla byla zahájena v pondělí 3. června. Stánky se objevily na několika stanovištích v Třebíči a dalších městech. „Stánek nejprve byl před obchodem Albert, byl umístěn na Karlově náměstí, u Penny marketu a Kauflandu. Tento rok jsme byli účastni také na akci Třebíčského kulturního léta Oživeném židovském městě. Akce Cihla se uskutečnila i v Moravských Budějovicích před obchodem Billa,“ řekla Marie Paločková z Oblastní charity Třebíč.

I letos pomáhali se sbírkou studenti. „Děkujeme studentům Katolického gymnázia za obsluhu stanovišť, řediteli za uvolnění studentů na tuto akci i našim charitním pracovníkům za pomoc při zajišťování sbírky,“ dodala Paločková.

Studna. Ilustrační snímek.
Opět přišel příkaz šetřit vodou, budou kontroly

Sbírka je nyní u konce, oficiálně skončila 13. července a na charitě už ví, kde sesbírané peníze pomohou. „Výtěžek 28 561 korun použije stacionář Úsměv Třebíč na zakoupení a zabudování zvedacího zařízení do devítimístného automobilu, které bude sloužit k usnadnění nástupu dospělých osob s těžkým mentálním a kombinovaným postižením,“ popsala Paločková.

Sbírka na stanovištích sice skončila, ale zájemci však mohou dále přispívat do sbírky na účet u ČS Třebíč číslo: 2648138319/0800.