Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Černá kronika
  • Jen pro muže
  • Virál
  • Sport
  • Video
  • Telebrity
  • Tipy na dárky
  • jít naiDNES.cz

    Brněnský raper bojoval proti pracháčům a materialismu, dnes je z něj finanční šíbr!

    Revolta se snažil změnit svět, teď je z něj finanční šíbr. | foto: Koláž Expresu

    Kázal vodu a dnes pije víno! Brněnský raper Marek Kaleta (30), který v branži vystupuje pod uměleckými jmény Revolta či Marcus Revolta, se proslavil jako bojovník proti materiálním hodnotám. Působil jako moderní duchovní, který se snažil svými texty lidem dokázat, že bohatství není vše. Teď ale otočil názory o 180 stupňů! Stal se z něj finanční šíbr a motivátor, který se živí tím, že lidem radí, jak co nejvíce zbohatnout. Jeho původním fanouškům se to pochopitelně nelíbí. Na kritiku raper reaguje poněkud podrážděně.

    Marek Kaleta v roce 2012 ještě jako raper Revolta vydal své první album s názvem Evoluce vědomí. Jeho cílem bylo lidem ukázat na problémy moderní společnosti. Brněnský raper v textech nevybíravě útočil na materialismus, ilumináty, ale také na ty, pro které je život jen o penězích.

    „Ti, co touží po bohatství, síle a moci, nikdy nepřestanou hledat světlo uprostřed noci. Stali se z nich vlci, temno zaslepilo jejich slepé oči,“ rapuje Revolta ve své písni s názvem Myslím. V další skladbě zase zazní věta: „Stali jsme se otroky finančního systému a peněz.“

    Marek Kaleta alias Revolta se nevěnoval jen hudbě. Založil také skupinu zvanou Seberevolta a snažil se po celé republice propagovat zdravý životní styl. Motivoval mladé k venkovnímu cvičení, takzvanému workoutu. 

    Uběhlo ale několik let a skromný raper se vydal na úplně jinou cestu. Začal si říkat Marcus, nosí drahé obleky, prohání se v luxusních autech a živí se jako motivátor. Na přednáškách lidem radí, jak vydělat pořádné peníze. 

    Vstup na několikahodinovou přednášku, kde vystupují i jiní hosté, například vysoce postavení manažeři, stojí 500 korun.

    „Zajímá tě, jak být ve svém životě úspěšnější, bohatší a silnější? Pak přesně pro tebe je největší motivační akce tohoto léta Double, která se uskuteční 24. srpna v Brně v centru Sono,“ stojí v pozvánce.

    Ze skromného rapera, který opovrhoval penězi, je finanční šíbr a motivátor.

    Kritiky považuje za fašisty

    Revoltova proměna se pochopitelně vůbec nelíbí jeho původním fanouškům. Ti mu totiž jeho skromná slova a boj proti modernímu světu věřili a považovali ho za svůj vzor.

    „Nějaká fotka, kde nedržíš telefon u ucha a netváříš se důležitě, ale směješ se a rozdáváš radost, by nebyla? Jsi asi dobrý člověk. Hodně si mě namotivoval před pár lety. Ale to, co teď propaguješ, je leda tak sebereklama, a ne motivace. Toť můj názor, který tě stejně neovlivní. Na tu správnou cestu se budeš muset vrátit sám. Chtěl jsem tě poznat. Už ani nechci. Měj se. Mažu tě, bejku,“ napsal raperovi pod jednu z fotek zklamaný fanoušek.

    Na kritiku Revolta reaguje dost podrážděně.

    Revolta na konstruktivní kritiku reagoval dost podrážděně.

    „Co ti je po tom, jak se fotím a tvářím. Jsi nějaký fašista, že máš pocit, že můžeš diktovat a hodnotit, jak se mám nebo nemám tvářit a fotit? Takové lidi, co mají tento pocit, ani motivovat nechci, to jsi hodně arogantní člověk a ignorant, když máš pocit, že můžeš hodnotit, zda je moje cesta správná. Já tě poznat taky nechci. Neměl bys chodit na profily lidí, jejichž tváření se ti nelíbí, a otravovat,“ vzkázal zklamanému fanouškovi raper.

    Mladí lidé potřebují vydělávat, brání se Revolta

    „Z kluka, který šířil skromnost a pokoru, cápek, který potřebuje být neustále zajímavý skrze vzhled a materialismus. Nepochopí má hlava,“ vyjádřil svůj názor další bývalý fanoušek brněnského rapera.

    Revolta svou transformaci ve finančního šíbra vysvětluje tak, že jde vlastně o přirozený vývoj.

    „Nekážu vodu a nepiji víno. To, co tvrdím dnes, to žiju dnes. To, co jsem v roce 2012 tvrdil, jsem i tehdy žil. Falešné by bylo, kdybych tehdy tvrdil něco, a žil něco jiného. Dnes si stojím za tím, že mladí lidé se potřebují naučit i vydělávat peníze. Jediný důvod, proč s tím máš problém, když člověk změní názor, je, že ty ve svém životě máš s tímto problémy, a tak na to útočíš u druhých. Dej si svoje vlastní hodnoty do pořádku. Moje jsou v pořádku,“ odpověděl dalšímu zklamanému fanouškovi Revolta.

    Revolta se fanouškům snaží svou změnu vysvětlit. Je to ale marné.

    Ještě podrážděněji pak raper reagoval, když se jeden z haterů navezl do jeho řidičských schopností pod fotografií, na které je Revolta na své motorce.

    „Chlapečku, běž za maminkou a tatínkem, ať ti dají na benzín, ať můžeš jezdit a fotit se a téměř nikoho nezajímat. Kdykoli napíšeš komentář sem, tak získáš víc pozornosti než ve svém životě,“ napsal haterovi Revolta, kterému postupně mizí jeho obří fanouškovská základna.

    Odliv fanoušků ale raperovi prý vůbec nevadí, protože dělá to, čemu věří.

    Revoltu česká veřejnost neregistrovala pouze jako skromného rapera z Brna, ale také coby partnera slavných žen. Tvořil pár například se zpěvačkou Olgou Lounovou a randil také s finalistkou Eurovize Gabrielou Gunčíkovou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 30. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      69
    • Trapas
      64
    • Sladký
      43
    • Super
      42
    • Tvl
      42
    • Cože
      40