Severočeská galerie zve na výstavu Mladí malíři Litoměřicka

Od konce června tohoto roku otevřela Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích své výstavní prostory mladým výtvarníkům, které nepojí pouze věk a umělecká tvorba, ale především region Litoměřicka, ve kterém žijí.

Mariana ALASSEUR - řÍP

Na výstavě je zastoupeno devět malířek a malířů, jmenovitě Mariana Alasseur, Milada Hejdová, Kateřina Hejdová, Terezie Hejdová, Lenka Kahuda Klokočková, Alexander Peterka, Marek Rubec, Eva Vopelková a Anna Ruth Žaludová. Mladí autoři se ve svých dílech vyjadřují nejen k aktuálním otázkám dnešního neklidného světa (Rubec), ale zobrazují i své životní osudy (Peterka; Klokočková), popř. vzpomínky na dětství (Žaludová), inspirují se okolní krajinou (Klokočková).

Terezie Hejdová Před koupelí olej plátno 55x95

Výstava představuje výběr děl již takřka vyzrálých osobností, ale i tvorbu autorů, kteří jsou pouze na počátku své umělecké cesty a jejichž umělecký názor se teprve rodí. Galerie věří, že výstava osloví zejména mladé lidi.

Podle webu Severočeské galerie

(lh,turistickelisty.cz,foto SČG)

PF 2024

29.12.2023 11:15:15

Všem spolupracovníkům, čtenářům a dalším přátelům přeje v roce 2024 vše dobré, pevné zdraví a štěstí nebýt nikdy v nesprávnou dobu na nesprávném místě za redakci webu TuristickeListy.cz autor ...