Trenér oslabeného Atlética: Fotbal není o jménech, ale o přístupu jednotlivých hráčů

Trenér oslabeného Atlética: Fotbal není o jménech, ale o přístupu jednotlivých hráčů

Atlético se toto léto muselo vypořádat s několika velkými odchody. Antoine Griezmann, Diego Godín, Filipe Luis, Lucas Hernández i Rodri opustili klub, přesto trenér madridského celku víru neztrácí.

Nová sezona nejvyšší španělské soutěže sice ještě nezačala, ale stejně se už pár lidí nebálo si rýpnout směrem k Diegovi Simeonemu a jeho týmu. Většina expertů cítí neodkladný úpadek.

„Odepisujete nás, a to sezona ještě ani nezačala,“ ohradil se Simeone. „Není spravedlivé někoho soudit, dokud ho neuvidíte v akci,“ držel se svého názoru.

Atlético možná opustilo několik hráčů, ale například v přípravném utkání proti Realu Madrid, kde červenobílí vyhráli 7:3, to nebylo vůbec cítit.

„Fotbal není o jménech, ale o přístupu jednotlivých hráčů. Každý hráč musí fungovat tak, aby poctivě plnil svou úlohu a pomáhal týmu. Na tohle myslíme, když trénujeme,“ pokračoval argentinský kormidelník.

„Až sezona skončí, pak si budeme moct říct, na co jsme měli a jestli naše sestava byla dostatečně silná, nebo ne. Zápasy vyhrávají výkony a hráči, co makají pro dobro týmu,“ opakoval se.