Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

V Rapotíně připravují 57. ročník Výstavy mečíků

04. srpna 2019 - 10:02

Zpět na seznam článků

Podílí se na ní pěstitelé a vystavovatelé z celé České republiky

V Rapotíně připravují 57. ročník Výstavy mečíků

Rapotín - výstava mečíků zdroj foto: archiv šumpersko.net

Necelý týden zbývá do zahájení oblíbené a hojně navštěvované výstavy, kterou pořádá Základní organizace České zahrádkářského svazu Rapotín, která byla založena 16. června 1961. Její náplní se staly odborné přednášky, zajišťování osiva, sadby, stromků, hnojiv a postřiků, oprava stodoly, výkup ovoce, pořádání zájezdů po celé republice. Zvláštní kapitolou činnosti se stalo pořádání výstav květin, kterých se i dosud účastní pěstitelé z celé Moravy. Výstavy byly postupně doplňovány expozicemi exotického ptactva, výstavou obrazů, výrobků ze dřeva, fotodokumentací nazvanou „Povodeň 1997“ a výstavou mysliveckých trofejí. Tradičně výstavy probíhaly v kulturním domě. 

Po smi letech uzavření kulturního domu navázali rapotínští zahrádkáři na tradici těchto výstav, které se zde konaly již od roku 1962. Výstavu zahrádkáři uspořádali současně s místním mysliveckým sdružením. „Tento nápad se velice osvědčil, protože myslivci připravili návštěvníkům výborné zvěřinové speciality a bohaté občerstvení,“ uvedla jedna z organizátorek Jana Burdová.

V pořadí již 57. Výstava mečíků se koná v sobotu 10. srpna od devíti do sedmnácti hodin a v neděli 11. srpna od devíti do patnácti hodin. „Její součástí je prezentace dřevěných plastik místního občana Luďka Krtičky,“ dodává Jana Burdová.

Rapotín - výstava mečíků zdroj foto: archiv šumpersko.net

Pro občerstvení budou připraveny zvěřinové speciality mysliveckého spolku Buková. „Pro zájemce je zajištěn prodej jarních cibulovin, květin a zahrádkářských výpěstků. Chtěli bychom tímto poděkovat všem občanům, kteří přispěli svými nádhernými květy na výstavu v minulých letech a dovolujeme si je opět oslovit a požádat, pokud budou mít k dispozici květy na výstavu, rádi je vystavíme, samozřejmě s označením majitele. Květy na výstavu dodejte v pátek 9. srpna od devíti hodin," obrací se na veřejnost Jana Burdová.

Rapotín - výstava mečíků zdroj foto: archiv šumpersko.net

V pátek 9. srpna se bude v podvečerních hodinách konat hodnocení vystavovaných květin. „Pokud budete mít zájem, můžete se zúčastnit hodnocení. Jste srdečně zváni,“ s úsměvem dodává Jana Burdová.

Rapotín - výstava mečíků zdroj foto: archiv šumpersko.net

V neděli 11. srpna od patnácti do šestnácti hodin bude probíhat prodej vystavovaných květin.

Autor: red., a.č.,J. Burdová, zdroj foto: archiv šumpersko.net

Fotogalerie

Rapotín - výstava mečíků                     zdroj foto: archiv šumpersko.net

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.