Australští The Kill Devil Hills v Praze

Zkrátka večírek jak má bejt

Australští The Kill Devil Hills v Praze

Zhruba po třinácti měsících se do Prahy vrátili australští The Kill Devil Hills, tentokrát jako ti hlavní (loni tady zahráli jako předkapela SCAC na lodi Altenburg 1964), kteří před dvěma týdny zahájili evropskou tour na Colours of Ostrava, a poté absovovali několik festivalů po Francii, Španělsku a Německu. Tentokrát vystoupili v Praze v Café V lese a následujícího večera svoji tour ukončili v Tasově na Besedě u bigbítu.

Vellocet Roll v Praze

O support se jim v Praze postarali pražští Vellocet Roll. Jejich hudba mě až tak nebrala, takže jsem si jenom vyzkoušel jak se bude fotit (což mi posléze bylo platný jak mrtvýmu zimník) a dál se věnoval pivu z Kácova a tlachání s kamarády.

Australští The Kill Devil Hills v Praze

Když pak nastoupili, tak se pódium zalilo červenou tmou, z níž se ozývalo jejich „Swampy Dark Country Blues from the Outlaw Outback„, jak to nazval pořadatel jejich německého vystoupení. Oproti loňsku se jejich hudba celkem pochopitelně nijak výrazně nezměnila, pořád to je zajímavá směs australského folku a country s blues a rockem „garážového“ ražení. Až na to, že toho nebylo moc vidět (a dostat potom aspoň něco z těch fotek byl docela nářez) to bylo příjemný. Muzika (i z jejich nejnovějšího alba Pink Fit) výborná, zkrátka večírek jak má bejt.

Australští The Kill Devil Hills v Praze Australští The Kill Devil Hills v Praze Australští The Kill Devil Hills v Praze Australští The Kill Devil Hills v Praze

Jindřich Oplt
04/08/2019