Lidé z Trikolóry v Plzeňském kraji se poprvé schází

V Plzeňském kraji odstartovala série oblastních setkání Trikolóry, nově vzniklého hnutí, které založil před necelými dvěma měsíci Václav Klaus ml..

Cílená propagace v Plzni

Registrovaní příznivci Trikolóry se sešli na Rokycansku, na Klatovsku, pro oblasti Plzeňska byly zorganizovány 3 setkání – v Blovicích, v Radčicích a v Plzni. Sérii prvotních setkání zakončí oblast Tachovsko a Domažlicko v prvním týdnu v srpnu.

Na všech setkáních si úvodní slovo vzala krajská koordinátorka Lenka Brčková, která informovala přítomné o právě probíhajícím postupu při tvorbě regionální struktury Trikolóry, o vzniku místních sdružení a o plánovaných podzimních akcích, z nichž je nejvýznamnější Celostátní konference, která se bude konat 28.9. v Brně. Práce v Trikolóře běží dle plánu. Na regionální úrovni se koordinátoři věnují stavbě struktury hnutí a na celostátní úrovni pracují odborné komise na programu, který bude vycházet z 3 již známých programových pilířů 1) Braňme normální svět, 2) Bohatství vzniká z práce a 3) Žijeme v České republice.

„Trikolóra v Plzeňském kraji má v současné době asi 450 registrovaných příznivců ve více než 25% měst a obcí. Nejvíce lidí se samozřejmě zaregistrovalo v půlce června ihned po tiskové konferenci v Praze, kde byla Trikolóra slavnostně představena, poté se počet nově registrovaných příznivců ustálil. Nicméně v posledních dvou týdnech, kdy probíhají neformální setkání, jsme u nás v kraji zaznamenali opět nárůst, což je, v době dovolených, pro mě velmi pozitivní zpráva.“ dodává krajská koordinátorka Lenka Brčková na závěr.

Po úvodním slovu krajské koordinátorky Lenky Brčkové se prezentovali jednotliví oblastní koordinátoři Petra Holá (Rokycansko), Rolando Arias, Zdeněk Šiler a Pavel Šour (Plzeňsko), Milan Čampula (Tachovsko) a Alexandr Horák (Domažlicko). Krajský tým v nejbližších dnech ještě doplní koordinátor pro Klatovsko, jehož výběr momentálně probíhá. Následně se vzájemně představili i jednotliví účastníci setkání a plynule se rozproudila debata o politické situaci nejen v regionech, ale i v celé republice.

Příští série oblastních setkání registrovaných příznivců Trikolóry z Plzeňského kraje se plánuje na konec srpna a noví zájemci se mohou registrovat na webových stránkách hnutí www.volimtrikoloru.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.08.2019 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka