3. kolo WGM Czech Open: Trhák Cafourka a sprinty na sedmnáctce

3. kolo WGM Czech Open: Trhák Cafourka a sprinty na sedmnáctce

Třetí kolo turnaje WGM Czech Open s dotací 600 tisíc korun přineslo nejen téměř tříhodinové přerušení kvůli bouřce a průtrži mračen, ale především útok Jana Cafourka, který zahrál kolo sedm ran pod par a s celkovým skóre -19 se vyšvihl do čela turnaje. S náskokem šesti ran před druhým Srbem Mihailem Dimitrijevičem. Dvojice Filip Ráža a Američan Gregg Lavoie ztrácí na lídra ještě o ránu víc. Třetí kolo nezastihlo v dobrém rozpoložení Šimona Zacha, který zapsal tři rány nad par a propadl se na 24. pozici.


Poměrně razantně promluvilo do dění ve třetí rundě turnaje na hřišti Beroun Golf Clubu počasí. Krátce po poledni vyhnala hráče ze hřiště bouřka a hrát se začalo znovu až v 15 hodin. Stejně razantně ale začal „úřadovat“ i Jan Cafourek. Po návratu na hřiště zahrál na jamkách 5 až 7 tři birdie v řadě, první devítku zvládl pět ran pod par a nakonec dohrál kolo sedm ran pod.

„Začal jsem dobře, ale minul jsem na prvních jamkách dva poměrně kratší putty. Po pauze jsem si řekl, že musím trefovat rány k tyči a dobře putovat. A vycházelo mně to. První devítku a pět pod mě uklidnily. Bylo to dobře, protože druhá devítka byla ostřejší. Ale pořád jsem hrál dobře a trpělivě jsem čekal na šanci a birdie. Dočkal jsem se až v závěru. Jsem v dobré pozici, ale uvidíme zítra,“ konstatoval český profesionál, který se skóre -19 bude útočit nejen na své první vítězství na turnaji WGM Czech Open, ale také na rekordní vítězné skóre Filipa Mrůzka z loňského roku, které má hodnotu -22 ran.

Právě Mrůzek vstupoval do třetího kola s přáním zahrát výjimečné kolo, aby se ještě vrátil do hry o obhajobu vítězství. Nakonec zahrál 68 ran, tedy čtyři pod par, což ho v celkovém součtu posunulo na -9 na 13. pozici, což je stále hodně daleko od první příčky. „Přál jsem si zahrát nějaký úlet, abych se vrátil do hry, ale bohužel to nevyšlo. Mám ale radost ze hry, dobrý pocit ze své hry a pokusím se o nějakou „životku“ zítra,“ sliboval Mrůzek.

V závěru kola pak možná odehrál nejrychlejší dvě jamky v kariéře. To když se nad Berounem opět objevily těžké bouřkové mraky a hrozilo podruhé přerušení kola. Celý flight, v němž vedle něj byli ještě Filip Ráža a David Siwy se přesunoval na předposlední jamce z týčka na green doslova sprintem. „Byl jsem na greenu snad za deset vteřin. Byla to určitě moje nejrychlejší jamka,“ usmíval se loňský vítěz.

Naopak třetí runda se nepovedla Šimonu Zachovi, který hraje v Berouně poprvé jako profesionál. Už na první devítce byla jeho hra ve stylu „nahoru a dolů“. Zahrál eagle, ale také double bogey. A když začal druhou devítku čtyřmi bogey v řadě, bylo zřejmé, že naděje na dobrý výsledek se rozplývají. „Po první devítce jsem sice byl ještě jednu pod par, ale začátek druhé se mi nepovedl a zahrál jsem čtyři bogey v řadě. Dneska mi to nešlo z týčka a trápil jsem se na greenech. Ani to přerušení mi moc nepomohlo. Na dvou tříparech jsem i s notnou dávkou smůly zahrál dvakrát double bogey, ale je to taky zkušenost. Zítra je poslední kolo a pořád mám prostor pro zlepšení,“ dodal čerstvý profesionál Zach.

Výsledky po 3. kole najdete na adrese: https://www.cgf.cz/cz/turnaje/turnaje-vyhledavani/turnaj/vysledkova-listina-kategorie?id=570049955&categoryId=570049973