Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mountfield Cup odstartoval prohrami Hradce a Pardubic

Jak Pardubice, tak Hradec Králové prohrály úvodní zápasy na turnaji Mountfield Cup. Hradecký tým podlehl v domácím prostředí Spartaku Moskva 1:2 po nájezdech, Dynamo ztratilo duel se Slovanem Bratislava 0:3.

Duel Slovan Bratislava - Dynamo Pardubice
zdroj: ČTK autor: Vaneček David

Královéhradečtí šli do vedení v 28. minutě zásluhou Filipa Pavlíka. Velká posila do brankoviště Marek Mazanec při premiéře v novém působišti držel čisté konto do 46. minuty, kdy za Spartak odpověděl rovněž obránce Jevgenij Kulik.

Vyrovnané skóre 1:1 vydrželo nakonec i v prodloužení. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Ty měli domácí skvěle rozehrané  když ve třetí sérii vychytal Mazanec reprezentačního centra Robina Hanzla, vedl Hradec Králové 3:1. Jenže nakonec dal vítězný gól až v osmé sérii Kaspars Daugavinš, který předtím ve čtvrté sérii snížil.

Dynamo nastoupilo v kombinovaném složení s hráči juniorského družstva a hokejisty Dvora Králové nad Labem. Bezbrankové skóre vydrželo do 34. minuty, kdy otevřel skóre Radovan Puliš. Sám pak ještě do druhé přestávky zvýšil a zkraje třetí části dovršil výsledek slovinský bek Matic Podlipnik, jenž odehrál předchozí dvě sezony za Karlovy Vary.

"Soupeř se prosadil, potrestal dvě naše větší chyby, kdy jsme v předbrankovém prostoru nechali volného hráče. My jsme se naopak nedokázali prosadit ani z nejvyloženějších šancí. Slovan byl lepší, ale mohli jsme jej brankově více potrápit, šance jsme na to měli," uvedl asistent pardubického trenéra Radek Bělohlav.

Mountfield Cup v Hradci Králové:

HC Dynamo Pardubice - HC Slovan Bratislava 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) 
Branky: 34. a 39. Puliš, 43. Podlipnik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články