InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ve Veselíčku se vařil česko - slovenský guláš

VESELÍČKO – Ve Veselíčku bylo v sobotu 3. srpna ne veselíčko, ale přímo veselo. V parčíku vedle místního hřiště se konal pod taktovkou místních dobrovolných hasičů již čtvrtý ročník tradičního Gulášování, opět za mezinárodní účasti. Začalo se úderem poledne a hotovo muselo být do čtvrté odpolední. Organizačně vaření guláše dirigoval Petr Bauška, který na sebe vzal i roli moderátora.

 

Na Gulášování letos dorazily kromě každoročních přátel ze Slovenska také místní a party ze sousední Bíliny a okolních obcí. Oheň se stejně jako loni rozhořel pod devatenácti kotlíky, takže rekord nepadl. Oganizátoři totiž počítali, že překonají magickou hranici dvaceti týmů, ale někteří přihlášení na poslední chvíli účast odvolali. A z čeho se vařilo? Druh masa nebyl omezen, takže na cibuli se „grančilo" hovězí, vepřové, kančí a nejrůznější směsi. Přísady, koření a jeho poměr samozřejmě jednotlivé party zarputile tajily.

Kromě vítězných gulášů se soutěžilo i o to, kdo se nejdéle udrží na modelu divokého býka. První místo v Gulášování obsadili Brťáci z Brtce kombinovaní s posilami z Milevska. Na divokém býkovi se nejdéle udržel Rudolf Maruna z Pečeňad a z žen Kamila Červenková z Milevska. Soutěžily i děti a tam bylo dělené první místo - shodně byli nejlepší Vít Hroník z Milevska a David Bauška z Veselíčka.

Další pořadí i další postřehy ze soutěže přinesou Milevské noviny.

Večer pak ještě následovaly pivní a i mládeži nepřístupné soutěže a taky diskotéka.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Rudo 

    Reagovat

     

    Rudolf Maruna z Malženíc :D

    Vloženo 6.8.2019 07:40:13

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace