Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týden

5. 08. 2019 | Televizní tipy
Nejrozmanitější, nejzáhadnější, nejdetailnější, nejkrásnější a nejvíc fascinující svět najdete na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týden:


5. 8. 21.00 – Lety na kraj světa (Himálaj)

Arthur Williams objevuje život na nejkrásnějších místech na kraji světa. Ale aby se tam dostal, musí dosednout letadlem na nejmenších a nejhroznějších přistávacích plochách. Čeká ho zmrzlé letiště na severu Kanady i děsivé přistání na kraji útesu uprostřed papuánské džungle. Ale pak se může na vlastní oči přesvědčit, proč někteří lidé chtějí žít až na konci světa a jak významně dokážou malá letadla změnit jejich život. Arthur byl členem speciálních sil královského námořnictva. Před sedmi lety se stal obětí dopravní nehody. Stal se civilním pilotem a létal napříč celou Anglií. Teď už ho lákají jenom vyloženě nebezpečně malá letiště, na kterých je každé přistání otázkou života a smrti. Podívejte se společně s ním do malinké nepálské vesničky, kde díky „himálajské viagře“ propukla nová zlatá horečka. Setkejte se s rodinou, jež prožívá svůj sen na rajském ostrově v Pacifiku nebo rančery z australské divočiny, kteří by nemohli hnát dobytek bez svých helikoptér. V každé epizodě seriálu Lety na kraj světa se Arthur vydává na místa s překrásnou přírodou a poznává úžasné životy lidí, kteří se musí ve všem spolehnout na malé ocelové ptáky.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týden5. 8. 23.00 – Záhada hmoty (Co skrývá vzduch)

Fascinující mini série, která získala prestižní cenu Emmy, zachycuje jedno z největších dobrodružství v dějinách vědy: snahu zjistit a porozumět, z čeho je tvořený náš svět. Uvidíte nejvýznamnější vědce všech dob i to, jakým způsobem dospěli ke svým přelomovým objevům. Zjistíte, jak obrovský dopad mělo vytvoření Mendělejevovy periodické tabulky prvků. Od objevu kyslíku až po vznik plutonia, Záhada hmoty je napínavým skutečným příběhem o životě a díle nejvýznamnějších vědeckých badatelů. Seriál získal cenu Emmy za světelný design a scénografii.

6. 8. 23.00 a 23.30 – Láska k divočině III (1. a 2. díl)

V pokračování seriálu ze srdce finské divočiny se vrací čtveřice, která žije v různých částech této severské země a nadevše miluje lov a rybaření v divoké přírodě. Daších dvanáct nových epizod se znovu vrací do srdce jednoho z největších finských přírodních pokladů a zachycují jeho rozmanitou krásu i pestrobarevnost jednotlivých ročních období. A připomíná, že vzrušení z lovu jde ruku v ruce s nutností chránit přírodu.

8. 8. 20.00 – Prosinec 1943: Peklo v Bari

„Voll besetzt.“ „Komplet plný.“ Bylo ráno 2. prosince 1943, když pilot německého průzkumného letounu Werner Hahn poslal zprávu zpátky na základnu, že přístav Bari je naprosto zaplněný loděmi. Přesně to chtěl generál německého letectva Luftwaffe v Itálii slyšet. Odpoledne vzlétlo 105 německých bombardérů JU 88 s cílem zaútočit na Bari. V 19.30 večer bombardéry naprosto zaskočily spojeneckou obranu. Propuklo naprosté peklo. Než bylo po všem, 17 lodí šlo ke dnu a přístav zůstal na několik týdnů naprosto nepoužitelný. Ale to nebylo všechno. Stovky námořníků i obyčejných civilistů zaplavily místní nemocnice. Nebyli popálení ani nijak jinak zranění, ale objevily se u nich vyrážka, pálení v očích a respirační problémy. Mnozí dokonce zemřeli zdánlivě bez příčiny. Proč? Co se tady stalo? Jaké strašné vojenské tajemství způsobilo tato záhadná úmrtí? Americký generál Eisenhower, který byl jedním z hlavních velitelů spojeneckých sil, dokonce vyslal na místo vlastního medika, aby pomohl tuto zvláštní událost objasnit. Ten nakonec dospěl k hrůzostrašnému objevu: americká obchodní loď John Harvey převážela přísně tajný náklad – vysoce toxický plyn Yperit od roku 1925 zakázaný Ženevským protokolem. Když loď během německého útoku vybuchla přímo v přístavu, 550 tun smrtícího plynu uniklo do vzduchu. Na události v přístavu Bari okamžitě dopadla přísná vojenská cenzura. Veškeré dokumenty byly označeny jako přísně tajné. Anglický premiér Winston Churchill dokonce osobně nařídil, aby ze všech britských dokumentů zmizela jakákoli zmínka o Yperitu. Proč se útok na přístav Bari stal jedním z nejlépe střežených tajemství druhé světové války? Proč Spojenci vyslali do Itálie loď plnou chemických zbraní? K čemu měly zakázané zbraně sloužit? Proč Churchill navzdory všem důkazům neoblomně popíral, že Bari zasáhl Yperit? Dozvěděli se někdy Němci, že potopili loď se smrtícím plynem? Kdo věděl o tajném nákladu v době útoku? Udělalo se pro záchranu postižených všechno, co se dalo, nebo se stali oběťmi vojenského tajemství? Snímek vznikl na základě výjimečných protokolů z vyšetřování sesbíraných z různých archivů i vzpomínek očitých svědků a odehrává se jako mysteriózní detektivní příběh.

8. 8. 22.00 – Divočinou Nového Zélandu (Národní park Fiorland)

Nový Zéland je pozoruhodné místo. Leží daleko v Tichém oceánu a díky dlouhodobé izolaci tady vznikla „laboratoř“ evoluce. Hluboko v místních prastarých pralesech přebývají bizarní, jedinečné a zvláštní druhy zvířat: podivní ptáci, kteří odmítají létat, obrovský hmyz nebo nepředstavitelně staré živé fosilie. Krajina Nového Zélandu se neustále mění. Alpské Švýcarsko přechází do vyprahlého Španělska, tropické Borneo přerůstá do vysokohorských And. Takto různorodá krajina se přitom nachází na chomáči ostrovů o poloviční rozloze Francie! Cestopisný přírodovědný seriál Divočinou Nového Zélandu odhaluje krásy místní divočiny od nejvyššího vrcholu Mount Cook, přes mlhavou „zemi stínů“ v Národním parku Fiordland až po pozoruhodné hloubky mořské rezervace Hauraki.

9. 8. 20.00 – Divy Velkého bariérového útesu

Na druhé straně světa pod hladinou krystalicky čistých modrých vod Tichého oceánu leží jedno z nejkouzelnějších míst naší planety. Více než 16 tisíc kilometrů od severovýchodního pobřeží Austrálie se nachází Velký bariérový útes – jeden z přírodních divů světa. A také dobře ukryté útočiště mnoha magických mořských tvorů. Kameraman Richard Fitzpatrick, který získal prestižní cenu Emmy, a významný přírodovědec a ochránce přírody Iolo Williams se ponořili hluboko pod hladinu korálového moře, aby zjistili, v jakém stavu se Velký bariérový útes vlastně nachází. Společně postupují od jeho mohutných shluků na severu až k chladnějším nedotčeným korálům na jihu. Odhalují, jak na tom opravdu jsou nejdůležitější části Velkého bariérového útesu a jestli je vůbec nějaká naděje, že útes dokáže přežít hrozbu globálního oteplování.

10. 8. 21.00 – Superhadi

Hadi zanechali stopu v takřka každé společnosti na světě. Každý rok kvůli nim zemře 100 tisíc lidí. Ale tomu, že hadi loví hlodavce, zároveň vděčíme za přežití celého lidstva. Hadi se stali hrdiny mýtů a pověstí, které se někdy vůbec nezakládají na pravdě. Faktem je, že hadi patří k nejpřizpůsobivějším zvířatům na světě. Pomocí důmyslných triků dokážou oklamat kořist a zmást dravce. Můžou natolik splynout se svým okolím, že jsou neviditelní, vidět ve tmě nebo přežít roky bez potravy. A když se krmí, polykají obrovská zvířata, mnohokrát větší, než jsou oni sami. Některé druhy váží přes 130 kilogramů, ale jiné jsou menší než žížala. Vyskytují se ve většině ekosystémů, a i bez nohou chodí, plavou, šplhají, nebo dokonce létají! Film Superhadi vybírá nejlepší, nejzajímavější a nejzvláštnější fakta ze světa úžasných plazů.

10. 8. 23.00 – Poslední dny (Marie Stuartovna)

V průběhu celé historie lidstva narazíme na muže a ženy, kteří svými činy změnili svět – a kteří mají po smrti mnohem rozporuplnější pověst, než měli za svého života. V tomto seriálu se zaměříme na šest velikánů dějin, jejich život i brutálně krvavou smrt. Tyto příběhy se zdají povědomé, ale jsou plné nečekaných zvratů a šokujících překvapení. V každé epizodě zasvěcení autoři, učenci a historici vášnivě debatují o tom, jaký odkaz po sobě zanechaly tyto nechvalně proslulé osobnosti. Často se vůbec neshodnou. Vychutnejte si napínavé, dramatické a velice sporné vyprávění, které by ve vás mělo vyvolat pochyby o tom, co si myslíme, že víme. Ježíš, César, Rasputin, Marie Stuartovna, Guy Fawkes a Karel I. Stuart: Hrdinové a zloduchové, co změnili svět, přicházejí.

11. 8. 21.00 a 21.30 – Demoliční četa II (1. a 2. díl)

Něco zničit, zdemolovat, prostě totálně srovnat se zemí není vůbec nic jednoduchého. Demolice je pořádně těžká a hodně nebezpečná práce. Přesto se najdou takoví, pro které je každodenním chlebem. V pokračování vzrušujícího seriálu Demoliční četa znovu uvidíte několik profesionálních týmů v akci. Ať už před nimi stojí omšelý několikapatrový blok budov, starý most nebo opuštěná továrna, názorně předvedou, co všechno se musí zařídit a udělat, aby šly k zemi. Pro profesionální „ničitele“ není nic nemožné! Nenechte si ujít jedinečnou možnost nahlédnout do zákulisí a sledovat je v akci, krok po kroku. I tentokrát nás čeká vskutku adrenalinová podívaná, protože v Demoliční četě může i malá chyba způsobit obrovské neštěstí!

Unikátní dokumenty uvidíte  každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !