Místo pilota návrhářem: s Adamem Kostem o módě, průmyslu a Paříži

5. srpen 2019

Adam Kost je jednou ze zářivých hvězd mladého českého módního designu. Z pražské UMPRUM odchází na prestižní školu do Paříže, a proto jsme ho pozvali na velký rozhovor. Co ho odvedlo od kariéry pilota k módě a co se naučil v krejčovských dílnách Národního divadla? Jak spolupracuje s lokálními výrobami a proč z Česka odchází do Francie?

Stačilo málo a Adam Kost byl místo návrháře pilotem. Proč změnil směr a jak došel od letectví k módě, popisuje v rozhovoru pro Modeschau. Dozvíte se také, jak se jako teenager dostal do krejčovských dílen Národního divadla a co se tam naučil. Zajímalo mě, které své kolekce považuje za nejsilnější, jak spolupracuje s lokálním módním průmyslem a jak se mu daří po obchodní stránce. Proč z Prahy mizí do Paříže, jakou školu si vybral a co chystá na podzimní Mercedes-Benz Prague Fashion Week? Poslechněte si v rozhovoru s Adamem Kostem.

Playlist:

Daniel Haaksman – Corpo Sujeito, Kelman Duran Dub
GRRL – Sprinter
Imaabs – M1
oklou & Casey MQ – Lurk
Raumskaya – Iris

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.