Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Utonulá žena byla zřejmě zavražděna. Policie zintenzivňuje pátrání a žádá o záběry z palubních kamer

Nejhorší obavy se potvrzují. Na smrti utonulé ženy, která byla ve čtvrtek nalezena v rybníce mezi Habry a Kámenem na Havlíčkobrodsku, nese patrně vinu cizí osoba. Zároveň stále platí, že se s největší pravděpodobností o více než týden pohřešovanou Jitku Zachariášovou. Kriminalisté konkretizují svoje požadavky ohledně případného svědectví.

V rybníce mezi Kámenem a Habry nalezená utonulá žena je s největší pravděpodobností pohřešovaná žena z Havlíčkova Brodu, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání od neděle 28. července. Totožnost musí definitivně potvrdit až výsledek genetického srovnání odebraných vzorků. V případě nalezeného těla ženy na hladině rybníka byla nařízena soudní pitva. Z předběžných výsledků provedené pitvy vyplývá, že na její smrti nese vinu cizí osoba.

Kriminalisté se opětovně obracejí na veřejnost s naléhavou výzvou o pomoc. Žádají řidiče, kteří jezdí na trase mezi Havlíčkovým Brodem a městem Habry, a to nejen po hlavní silnici první třídy, ale také po silnicích nižších tříd vedoucích k rybníku u silnice mezi obcemi Kámen a Habry a používají ve svých vozidlech palubní kamery.

Zároveň by uvítali záběry z palubních kamer vozidel, která projížděla po ulici Zahradnického v Havlíčkově Brodě, a to od sobotní půlnoci (27. července) do nedělního odpoledne (28. července) do 15.00 hodin. Stejně tak cílí na svědky, kteří ve stejnou dobu mohli vidět podezřelé vozidlo odbočující z hlavní silnice I/38 k rybníku v blízkosti silnice mezi obcemi Kámen a Habry nebo najíždí na hlavní silnici z komunikace vedoucí od tohoto rybníka.

Žádost se vztahuje i na svědectví od případných svědků, kteří by si všimli v době od sobotní půlnoci do nedělního odpoledne pohybu vozidla nebo osob přímo na hrázi rybníka.

Všechna svědectví a informace ke kamerovým záběrům můžete sdělit na lince tísňového volání 158.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky úmrtí, Havlíčkobrodsko, pátrání, rybník, videokamera, habr, Kámen, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod

Utonulá žena byla zřejmě zavražděna. Policie zintenzivňuje pátrání a žádá o záběry z palubních kamer | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.