Z Varů do Benátek. Tygří farma hlásí dalšího hráče na zkoušku

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Mladý útočník karlovarské Energie Michal Hotěk se pokusí prosadit do druhé nejvyšší soutěže, zkouší jej v Benátkách nad Jizerou. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Dvacetiletý forvard se dosud připravoval s extraligovými Karlovými Vary, za tamní první tým ale nikdy nehrál. V uplynulé sezoně válel za juniory, kterým ve 28 zápasech přispěl 38 body (20+18), přičemž nejpovedenější bylo jeho sedmibodové představení na Hané.

Pokud by Michal Hotěk na zkoušce v Benátkách nad Jizerou uspěl, v Chance lize by si zahrál premiérově. Za muže zatím sbíral starty jen v Sokolově. Poslední juniorskou sezonu si zpestřil 23 druholigovými starty, 15 body (5+10) a pomohl Baníku k posunu o patro výš.

V benáteckém dresu se představí už v dnešním přípravném utkání s ruským Novokuzněckem, jenž se po konci v KHL chystá na třetí sezonu ve VHL. Duel bude hostit liberecká Home Credit Arena, pod Ještědem už Benátečtí na úvod přípravy padli se Soligorskem 0:3.

Hotěk je třetím hráčem, který přichází na farmu Bílých Tygrů v rámci zkoušky. S týmem se chystají i stejně staří slovenský útočník Michal Juščák, který se po roce pokouší o návrat do liberecké organizace, a brankář Jakub Hrstka, jenž naposledy oblékal jablonecký dres.

Aktuální kádr HC Benátky nad Jizerou

Brankáři:
Pavel Čajan, Jakub Hrstka (zkouška), Marek Schwarz, Matěj Žajdlík.

Obránci:
Miloslav Adamec, David Aubrecht, Ondřej Buchtela, Adam Charvát, Petr Had, Jan Hampl, Daniel Ira, Petr Kolmann, Filip Kovář, Vratislav Kunst, Ján Niko, Jakub Žůrek.

Útočníci:
Ladislav Bittner, Václav Burda, Adam Dlouhý, Michal Hotěk (zkouška), Ondřej Chrtek, Vojtěch Jiruš, Michal Juščák (zkouška), Adam Klapka, Adam Najman, Jiří Průžek, Jakub Rychlovský, Petr Šafařovský, Dominik Šeliga, Jan Šír, Daniel Špaček, Petr Wiencek, Jan Žemba.

Foto: Martin Kurfiřt

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz