Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Klasický sklápěč Scania L85 Super se dočkal znovuzrození

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

V Polsku se díky nadšení servisního technika značky Scania dočkal kompletní renovace třístranný sklápěč Scania L85 Super z roku 1971.

V autorizovaném zastoupení značky Scania v Gliwicích, nedalo Katovic v jihozápadním Polsku, stojí mezi ostatními vozy jeden výjimečný nákladní automobil. Nejedná se o zástupce nové generace řady S ani o upravený předváděcí vůz, ale o nádherně zrenovovaný třístranný sklápěč L85 Super.

Vozidlo z roku 1971 zastupuje dnes již klasickou produkci nákladních automobilů značky Scania. Pod svou elegantní kapotou ukrývá řadový vznětový šestiválec o objemu 10,2 l, který díky turbodmychadlu disponuje výkonem 149 kW (202 k).

Za renovací tohoto dnes výjimečného vozu stojí servisní technik Paweł Filipczyk, který v autorizovaném zastoupení značky Scania v Gliwicích pracuje posledních deset let. Scania L85 Super je jeho splněným snem, i když původně se jednalo prakticky o vrak.

Video se připravuje ...

Na renovaci klasického nákladního vozu značky Scania pracoval Paweł Filipczyk za pomoci svých kolegů osmnáct měsíců a kompletní proměna vraku v novou vonící automobil zabrala více než 1500 pracovních hodin. Výsledkem je ovšem radost z každé jízdy s tímto vozem, z nějž se stal maskot zastoupení značky Scania v Gliwicích.

Zdroj: Scania AB

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme