Shapovalov na domácí půdě v Montrealu přerušil sérii pěti porážek

6. 8. 2019, 07:29
Aktuality 26
ATP MONTRÉAL - Denis Shapovalov vstoupil do domácího turnaje Masters v Montrealu, kde předloni překvapil postupem do semifinále, vítězstvím nad Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem, kterému oplatil porážku ze začátku sezony. Dvacetiletý Kanaďan tak ukončil sérii pěti zápasů bez výhry a jedenácti prohraných setů. Ve druhém kole vyzve Rakušana Dominica Thiema.
Denis Shapovalov (© AFP)

Denis Shapovalov od březnového postupu do semifinále v Miami vyhrál jen 2 z 12 zápasů. Od konce května dva a půl měsíce nepoznal radost z vítězství, pětkrát v řadě prohrál. 

S černou sérií dorazil na domácí Masters 1000 v Montréalu, kde předloni cestou do semifinále vyřadil Juana Martína Del Potra či Rafaela Nadala a zaznamenal tak první větší úspěch na okruhu ATP. 

A právě na oblíbeném kurtu před vlastním publikem dvacetiletý Kanaďan ukončil čekání na výhru, když porazil 6-3 7-5 Francouze Pierra-Huguese Herberta a oplatil mu únorovou porážku z haly v Montpellier.

"Když několik týdnů nevyhrajete jediný zápas, dostane se vám to do hlavy. Proto jsem rád, že jsem tuhle sérii konečně zlomil a získal sebedůvěru. Dnes jsem čerpal energii z lidí v publiku, moc děkuju za podporu," pochvaloval si levoruký Shapovalov.



Ve druhém kole 32. hráč světa Shapovalov vyzve ve středu světovou čtyřku Dominica Thiema (h2h 0-1). Rakouský tenista nastoupí jen čtyři dny poté, co triumfoval na domácí antuce v Kitzbühelu.

Stan Wawrinka na úvod porazil v souboji bývalých třetích hráčů světa dvakrát 6-4 trápícího se Bulhara Grigora Dimitrova a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-4. V dalším zápase na Švýcara čeká Rus Karen Chačanov (h2h 2-0).

Nikoloz Basilašvili osm dní po triumfu na antuce v Hamburku úspěšně zvládl přechod na tvrdý povrch, když v Kanadě zdolal 3-6 6-4 6-4 Srba Dušana Lajoviče.

Ve druhém kole na Gruzínce Basilašviliho čeká Jan-Lennard Struff (
h2h 1-1). Německý tenista v prvním kole překvapivě vyřadil vítěze Rogers Cupu z roku 2014 Francouze Jo-Wilfreida Tsongu., kterého smetl po setech dvakrát 6-2.

• ATP MASTERS 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 6.338.885 dolarů
pondělní výsledky (05. 08. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bautista (10-Šp.) - Tomic (Austr.) 6-3 6-2
Basilašvili (13-Gruz.) - Lajovič (Srb.) 3-6 6-4 6-4
Monfils (16-Fr.) - Polansky (Kan.) 6-7(4) 6-3 6-3
Raonic (17-Kan.) - Pouille (Fr.) 6-4 6-4
Wawrinka (Švýc.) - Dimitrov (Bulh.) 6-4 6-4
Shapovalov (Kan.) - Herbert (Fr.) 6-3 7-5
Struff (Něm.) - Tsonga (Fr.) 6-2 6-2
Paul (USA) - Schnur (Kan.) 6-1 6-2
Mannarino (Fr.) - Kukuškin (Kaz.) 6-4 6-4
Ivaška (Běl.) - Soon Kwon (Korea) 7-6(3) 6-4
Gasquet (Fr.) - Paire (Fr.) 7-6(2) 6-4
Norrie (Brit.) - Fucsovics (Maď.) 5-7 6-2 6-3
Garín (Chile) - Djere (Srb.) 6-2 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa má parádny zreb. Ideálni súperi na "rozohratie"..Síce trochu tricky, tak to ale v 1000 byva, malo zápasov, je to trochu lotéria...

Rafovi chýba jeden hardový titul na 20/20 turnajových vitazstiev z oboch majoritných povrchov, co sa v open ére podarilo iba a len Lendlovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Do semifinále nemůže ztratit ani set. A pokud ten titul neobhaji tak je sulin, nemá ho kdo porazit.
Reagovat
turista
Tsitsipas mu může oplatit porážku z minulé sezóny a Isner ho může na tomhle povrchu vystřílet podáním a smeči. Není to Chatrierův centrkurt.
Reagovat
turista
Ano. Novak Djokovič ale na to taky dosáhne. Stačí mu pár dalších titulů z antuky a má to doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Chýba mu 6 titulov z antuky.

Kolko ziskal tento rok?...Jeden?..

A rok predtym, ci dva...Nula?
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli má tohle být někdy top hráč, tak já budu vůdce katolické církve. Schválně jsem se podíval na cely zapas s Evansem a takovou hardovou nulu jsem dlouho neviděl. Klucina na to těžce nemá ale těžce. Forehand 10 km/h a náběh na síť, to chce odvahu. Za zapas mu to nevyšlo asi ani jednou ze 30ti pokusu.
Reagovat
EllNino
Klid zase ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko si na neho nalozil?...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom nety, žádné money, ale ten projev herní to bylo k bliti.
Reagovat
smazaný uživatel
Projížděl jsem nějaké zdroje na netu a vypadá to, že Montreal je podstatně rychlejší, než Toronto. Podle CPI je to rozdíl skoro 8 bodů, to by znamenalo, že Montreal je na úrovni US Open.
Reagovat
Pe3k
Takže medium-slow.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnajový ředitel Lapierre: I think Nadal will love the surface. We slowed it down a bit more so the players can be on an equal footing between the big hitters and the good returners, so it should suit him (Nadal) a little better.

Musíme si pomáhat.
Reagovat
turista
Hmm.
Reagovat
Elip13
Mám radost jeden z mojich oblíbenců z next generation.. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Domču vystřílí v druhém kole. Ten, než se probere z antuky v Kitzbuhelu, tak vypadne.
Reagovat
Elip13
I já si to myslím, Shapovalov hraje na hardu relativně slušně a mám pocit, že u Domiho to je podle toho jak se zrovna vyspí. Předsi jen letos má z hardu slušný výsledek akorát vyhrané IW. Navíc ty první zápasy při přechodu na hard bývají vždy docela křečovité
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kurz 2.34 je hratelný, to si zítra dám.
Reagovat
sojka1
Dom se u toho toci jak chroust, tak mu trva, nez rozmava krovky... ;-) ale co me pobavilo... jenom IW... a ve fi klepl jen stareho pana... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Elip13
Chtěla jsem tím říct, že Domiho výsledky na hardu prostě jsou na většině turnajů dost průměrné. IW se mu povedlo to je pravda o tom nikdo nepochybuje.
Reagovat
EllNino
ale IW je dost specifický hardový povrch, to je tvrdý povrch jen na papíře :D
Reagovat
sojka1
nic ve zlem, ja zase, ze to "jenom" (M1000 se sklapem legendy) nema nekdo za celou karieru. Ale uz vim, proc Marusku vyhanis ze stovky, jsi narocna... :-)
Reagovat
sojka1
skalpem, jeeeee.. nejak mi to sklaplo.... :-))
Reagovat
Elip13
Myslim, že není potřeba se dál handrkovat:)) obě strany řekly co chtěly a nerada bych se dostala k nějakému odsuzování, kdo jaký je a není :)). Nemám to zapotřebí.
Reagovat
EllNino
A proto Marušku odsoudíš a řekneš, že tam nemá co dělat, když si to místo sama vybojovala :D
Reagovat
rybicka
A jak ještě pracovala při několikerém losování :-)) Holka šikovná :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist