Hlavní obsah

Překážkářská mistryně světa Pearsonová ukončila kariéru

Praha

Olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa v běhu na 100 metrů překážek Sally Pearsonová ukončila kariéru. Po řadě zdravotních problémů vzdala dvaatřicetiletá Australanka sen o účasti na olympijských hrách 2020 v Tokiu.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa v běhu na 100 metrů překážek Sally Pearsonová ukončila kariéru

Článek

"Chtěla jsem běhat rychle, ale tělo to odmítalo. Jedno zranění za druhým. Měla jsem velké pochyby, zda se v příštím roce dokážu dostat na úroveň, kterou bych od sebe očekávala," vysvětlila Pearsonová na tiskové konferenci v Sydney. "Ale na svou kariéru jsem pyšná a snad jsem naši nastupující atletickou generaci něčím inspirovala," řekla.

Pearsonová získala olympijské zlato v Londýně 2012 a stříbro o čtyři roky dříve v Pekingu. Vedle dvou titulů mistryně světa na překážkářské stovce vyhrála i šedesátku na halovém šampionátu a s osobním rekordem 12,28 je v historických tabulkách šestá.

Jenže podobně bohatý jako výčet úspěchů byl také seznam jejích zranění. V roce 2015 si na mítinku v Římě vážně poranila ruku a přišla o mistrovství světa, před olympijskými hrami 2016 v Riu si zase natrhla stehenní sval a nemohla obhajovat londýnské zlato.

Vloni pak kvůli zranění Achillovy šlachy nezávodila celou sezonu a potíže s nohou ji pronásledovaly i letos. Obhájkyně titulu tak bude na zářijovém MS v Dauhá chybět.

Reklama