InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kniha Filipa Rožka o Gumpovi prezentuje také táborský útulek

TÁBOR – V pondělí 5. srpna byl zahájen předprodej knihy Filipa Rožka s názvem Gump: Pes, který naučil lidi žít. Kniha, za jejímž vznikem stojí organizace Se psem mě baví svět, má vazbu na Tábor. Na čtenáře čeká vyprávění očima toulavého psa Gumpa, do něhož se autor stylizoval. Kniha vyjde 16. září a je psána v tzv. ich formě.

 

„Gump přináší syrový a autentický příběh, vystavěný z reálných zkušeností člověka, který se celý svůj život věnuje záchraně týraných psů, odhalování psích množíren a napravování křivd, kterých se lidé v bezcitné honbě za penězi dopouští na nejlepším příteli člověka," píše se v anotaci.

V jedné z kapitol autor prezentuje táborský útulek pro psy a kočky ve Vápenné strouze. „Pátá kapitola knížky obsahuje příběh z útulku, což znamená, že jsem použil i příběhy táborských psů. Dále se pak na konci knihy zmiňuji o lidech z Tábora, kteří knihu inspirovali," uvedl autor Filip Rožek.

Kniha vzniká v rámci charitativního projektu Gump – protože to nevzdám, do kterého se zapojily české celebrity. Olga Lounová pro projekt složila píseň a Marta Kubišová ji nazpívala. Dalšími interprety se stanou Petr Kolář, Bára Basiková či Tereza Mašková.

Honorář autora poputuje na záchranu opuštěných a často už zapomenutých psů v útulcích. „Příkladem takového psa je drobná fenka Pixie, kastrovaná, velmi plachá, která žije v útulku v Táboře. Každý den dělá velké pokroky, ale potřebuje hodně trpělivosti a lásky a taky základní výcvik stejně jako by byla štěně," sdělil Filip Rožek.

Knihu Gump: Pes, který naučil lidi žít, doplňují akvarelové ilustrace Weroniky Gray a fotografie lidí a psů, kterými se autor v příběhu Gumpa inspiroval.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Miroslav Rožek 

    Reagovat

     

    Díky Filipe, udělal jsi mi radost, jsem na tebe hrdý. Táta.

    Vloženo 8.8.2019 08:37:32

    • Eliška 

      Reagovat

       

      Krásné vyznání od pana Miroslava Rožka synovi. Autora neznám, ale knihu si určitě koupím, protože sama mám pejska z útulku - je moc hodný, vděčný, mazlivý a velmi chytrý, i když zpočátku trochu problematický, ale spoustou lásky, která mu celá rodina poskytuje jeho aklimatizace netrvala moc dlouho.

      Vloženo 8.8.2019 12:56:59

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace