Stoupa Cup přinesl kvalitní sport i peníze pro vsetínskou Rosku

VSETÍN – Na konci července se na hřišti za průmyslovkou konal 14. ročník hokejbalového turnaje Stoupa Cup a jeho vítězem se stal TOP tým. Sportovní klání se už po čtvrté neslo také v benefičním duchu, náplní byla i sbírka, jejíž výtěžek letos zamířil do organizace Roska Vsetín, informoval server Zlin.cz Jiří Žůrek ze vsetínské radnice.

Do letošního turnaje se zapojilo stejně jako v uplynulých letech osm týmů, které se na základě losu střetly ve dvou základních skupinách po čtyřech družstvech. O medailové posty se pak střetly v semifinále a následně ve finále vždy dva nejlepší týmy ze skupin.

Na hřišti změřil síly obhájce loňského vítězství TOP tým, dále pak Machač, KP tým, ESO team, Thunder team, Bushman, Borax a HBC Polsko.

Ze vzájemných soubojů vykrystalizovali semifinalisté. V prvním utkání hrál TOP tým s HBC Polsko a z postupu do finále se radoval TOP tým po vítězství 2:0. Druhé semifinále svedlo dohromady Thunder team a KP tým. V tomto utkání zvítězil první jmenovaný 3:1.

V následujícím zápase o třetí místo vyhrál KP tým na samostatné nájezdy 1:0 a mohl se tak radovat z bronzové příčky. Pak už přišel na řadu vrchol turnaje, kterým bylo finále mezi TOP týmem a Thunder teamem. Také toto utkání dospělo až k samostatným nájezdům, v nichž byli šťastnější hráči TOP týmu vedení kapitánem Michalem Trčkou a zvítězili tak 3:2. Podařilo se jim tak obhájit loňské prvenství.

Pořadatelé rozdali také individuální ceny. Nejlepším střelcem se stal Vladimír Luka, nejlepším brankářem Petr Mikl (oba TOP tým), Cenu Libora Topolánka za kanadské bodování převzal Josef Škabraha (Thunder team) a nejužitečnějším hráčem byl vyhlášen Miroslav Vorek (KP tým).

V dresech jednotlivých týmů se stejně jako v uplynulých letech objevila řada známých jmen z hokejbalu i hokeje. Například hokejbaloví extraligoví hráči Tomáš Wrobel, Tomáš Fejfar, Petr Mikl, Michal Dědič, Dominik Barnošák a Honza Střecha, z hokejistů pak Petr Vampola, Erik Hrňa, Vladimír Luka a také vsetínští Ondřej Slováček či Adam Hořanský. Tradičním účastníkem a patronem turnaje byl Ondřej Němec, který však do samotných bojů nezasáhl.

Ceny nejlepším týmům a oceněným hráčům předal starosta Vsetína Jiří Růžička, který nad turnajem převzal záštitu.

Na závěr předali pořadatelé také symbolický šek předsedkyni sdružení Roska Vsetín Dagmar Slovákové. Roska díky turnaji a veřejné sbírce v rámci benefice „Zůstaň ve hře“ získá 463 522 korun. „Všem lidem, kteří se jakýmkoli způsobem do této benefice zapojili, patří velké díky. Nás, jako pořadatele těší, že i v našem malém městě se dají udělat tak velké věci, a že mnoha lidem není lhostejný osud lidí, kteří neměli tolik štěstí jako my a musí se potýkat s roztroušenou sklerózou,“ uvedl za pořadatele Zdeněk Čablík.

Předsedkyně Rosky Vsetín Dagmar Slováková byla z prostředků, které její organizace získá, nadšena. „Jménem sdružení Roska Vsetín ze srdce děkujeme všem dárcům a celému teamu Stoupa Cup Vsetín za překvapivě vysokou vybranou částku pro pacienty postižené roztroušenou sklerózou. Máte srdíčko na svém místě, moc a moc všem děkujeme,“ uvedla Dagmar Slováková.

Jméno Stoupa Cupu je díky svým benefičním aktivitám známo po celé republice i za jejími hranicemi. Svědčí o tom, i to, že do aukce sportovních relikvií věnovali své dresy či další pomůcky takové hvězdy jako Barbora Špotáková, Alexandr Ovečkin, Kateřina Siniaková, Tomáš Berdych, Dmitrij Jaškin, Jakub Voráček, Tomáš Sivok, Tomáš Hušbauer, Robert Reichl či Milan Škoda.

Za čtyři roky ze Stoupa Cupu zamířilo na dobročinné účely celkem 1,7 milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x