Horská kola Stupno - mistrovství Plzeňského kraje s Cinkem

Stupno se hlásí o slovo! Boj o dresy mistra Plzeňského kraje všech kategorií, opět pomůže – charitativní projekt pro Emmičku, nabušená startovka Elite, atraktivnější okruh a návrat Jahody Rajcharta…

Autor: Pressnews
Horská kola Stupno - mistrovství Plzeňského kraje s Cinkem

 

O víkendu 17. - 18. srpna vypukne na Plzeňsku ve Stupně již tradiční závod Horská kola Stupno, který je součástí PAL CUPu. Sobota bude patřit teamovým štafetám a v neděli se všechny kategorie kromě ELITE utkají o dresy mistra Plzeňského kraje. Na startu Cink, Škarnitzl, Veselá, Pichlíková, juniorská mistryně Holubová a další hvězdy české bikové scény. Součástí závodu bude i letos charitativní projekt, tentokrát pro Emmičku Hájkovou. Očekává se i "comeback" Honzy Jahody Rajcharta…


Domácí ,,miláček´´ Cink bude obhajovat vítězství z minulého roku....

Horská kola Stupno - víkendového klání, jehož sobotní program se odstartuje v pozdním odpoledni přeborem štafet Plzeňského kraje, neděle pak bude patřit klasickému XCO. Pořadatelé z Author teamu Stupno, v čele s Jaroslavem Rybou a Lampíkem Paurem se po roce opět hlásí o slovo. Celá akce je uspořádána díky podpoře Plzeňského kraje a obce Břasy a struktuře dalších partnerů. Mezi ně patří například ,,domácí´´ Primalex, také pokračuje letitá spolupráce s Halbich s.r.o. se svými produkty od značek Muc-Off a Sponser, na které se můžou těšit ti nejlepší.

 

 

Nedělní program nabídne závodění pro všechny věkové kategorie. Od odrážedel až po samotné profesionály

 

Startovka Elite tučně nabitá!

Již tradičně se na start postaví Ondra Cink, který je zároveň patronem celého seriálu PAL cup a tváří stupenského podniku. Jako konkurenti nastoupí proti domácímu borci Škarnitzl, Rauchfuss, Adel, Vastl, Kobes, Jelínek, Vobecký, Kaněra, Zadák a další…

Mezi ženami se představí vítězka z roku 2017 Lucie Veselá, mistryně ČR v maratonu Jana Pichlíková, domácí Božena Kučerová, Ježková a další. Za zmínku určitě stojí účast domácí čerstvé juniorské mistryně republiky Adélky Holubové, která díky spolupráci s Filipem Štruncem má trať perfektně najetou.

"Od MČR v Hlinsku se takto přední čeští bikeři na startu společně nesešli a pro některé to bude poslední test formy před MS. Doražte si užít opravdu originální závod s tou pravou vesnickou atmosférou!" zve na stupenskou akci Lampík.

 

 

 

Okruh

Co se týká okruhu, samotné trati, letos proběhly malé změny, jak na okruhu dětském, tak dospěláckém. Vzhledem k lokálně zvyšující se obtížnosti dětských tratí nechceme zůstat pozadu a je potřeba držet krok s ostatními, aby se technická dovednost dětí posouvala dál a byly do budoucna připraveny na vše. Proto jsme u středního okruhu, který je určen pro mládežnické kategorie, přidali pasáž zadního sjezdu s dropem, která bude mít samozřejmě ,,chicken way´´.

 Nejatraktivnějším místem závodu ,,SPONSER drop´´ je místními vesničany obsypaný nejvíce. Podívanou vám zpříjemní hudba a naražený sud piva 😊 Whip v podání Davida Zadáka můžete vidět i letos.

 

U dospěláckého okruhu jsme vynechali zadní nudnou smyčku, kam diváci stejně nechodili a tak jsme trať upnuli na hlavní centrum dění celého lesíka,  diváci tak uvidí závodníky o to více.

Jinak vše zůstáva při starém, tzn. okruh plný překážek od startu až do cíle. Kamenná sekce, jumpy, kořenový sjezd, prašné výjezdy, rokle, skoky, včetně hlavního dropu, který je vždy obsypán diváky a každý rok láká více fanoušků. Trať je v lesíku namotaná tak, že divák díky pár krokům může za jeden okruh vidět závodníka až 10x," sdělil ředitel závodu Jaroslav Ryba.

 

 

 

 

Stupno opět pomůže - charitativní akce pro Emmičku

Součástí letošního ročníku je opět charitativní dobročinná akce. Minulý rok se na stupenském závodě podařilo vybrat přes 50 000,- pro malého Davídka Procházku, který má dětskou mozkovou obrnu.

Šestiletý Davídek Procházka se narodil předčasně v 30. týdnu těhotenství a bohužel v jeho prvním roce mu byla diagnostikována dětská mozková obrna. Za vybrané peníze si pořídil speciální vozíček.

 

Letošní výtěžek bude věnován Emmičce Hájkové, teprve dvouletá holčička trpí spinální muskulární atrofií II. typu (SMA) a bohužel již nikdy nebude moci chodit, nevyživují se jí svaly. Nemoc se bude stále zhoršovat. Cílem akce bude během neděle shromáždit finanční prostředky, které Emmičce pomohou k zakoupení speciálních kompenzačních pomůcek, na které pojišťovny nepřispívají a jsou velice drahé. Emmička pravidelně absolvuje také nákladné rehabilitace. Mimo kompenzačních pomůcek, jako je sedačka do školky, elektrický vozík, vertikalizační stojan apod., potřebuje Emmička také velký automobil, do něhož by se vešly všechny pomůcky, které musí mít u sebe při každé cestě mimo domov. Pro pořízení takového automobilu je potřeba zhruba pět set tisíc.

Přispět může úplně každý, součástí akce bude také dražba podepsaných dresů známých bikerů a silničářů – svůj dres věnuje například Ondra Cink, Petr Vakoč a další.

Do vybrané částky pro Emmičku bude zahrnut výtěžek z prodeje závodního oblečení, sladkých dobrot a výtěžek z dražby dresů. Věříme, že se podaří nasbírat pěkná částka, která Emmičce a její rodině alespoň trochu usnadní život. Emmička s rodiči budou hosté nedělního odpoledního programu.

www.emmahajkova.eu
 

Comeback Jahody

Domácí publikum se může také těšit na stupenského odchovance Honzu Jahodu Rajcharta, který se po dvou letech působení v silničním pelotonu vrací zpět na horská kola. Jahoda bude mít určitě chuť předvést se v co největší parádě. Podaří se mu vyhrát jako v roce 2016? 

Závodní program

Sobota 17.8. 
od 16:30  - přebor Plzeňského kraje ve štafetách

Neděle 18,8. 
od 9:00 - 16: 20 - XCO pro všechny kategorie od odrážedel, až po profesionály.

12:20 - taneční vystoupení
12:30 - vyhlášení dopoledních kategorií
12:15 - 12:50 - oficiální trénink na trati pro odpolední kategorie      
17:30 - vyhlášení výsledků odpoledích kategorií
18:00 - předání vybrané charitativní částky Emmičce Hájkové

propozice: www.pal-mtb.cz/propozice/Propozice6.pdf

Kontakty: Jaroslav Ryba, tel.:603 710 061. Ondřej Paur, tel.: 774 044 794

 



Kdo ve Stupně ještě nebyl, může nasát tamní atmosféru z fotogalerie  a nebo z videa


Prohlídka trati – Lampík a Jahoda

 

Přečteno - 7293x Tagy: ondřej cink stupno
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. ZávodyFotogalerie: Světový pohár XCO #2 - Araxá
    Fotogalerie: Světový pohár XCO #2 - Araxá
  2. Světový pohárBatten dala v Araxá dabl, Andreassen vyhrál po 4 letech
    Batten dala v Araxá dabl, Andreassen vyhrál po 4 letech
  3. Světový pohárSpecialized dál pokračuje v medailových žních, XCC v Araxá vyhráli Batten a Koretzky
    Specialized dál pokračuje v medailových žních, XCC v Araxá vyhráli Batten a Koretzky
  4. ZávodyFotogalerie: Světový pohár XCO #1 - Mairipora
    Fotogalerie: Světový pohár XCO #1 - Mairipora
  5. Světový pohárÚvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
    Úvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
  6. Světový pohárGaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.
    Gaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744