Můj čas na kafíčko

Láska Romy Schneider a Alaina Delona skončila drsným rozchodem!

Nejprve ho nesnášela, potom milovala a nakonec kvůli němu trpěla!

Mohl to být pár snů, jak na filmovém plátně, tak v soukromí. Láska Romy Schneider (+43) a Alaina Delona (83) ale netrvala moc dlouho a slavné herečce přinesla jednu z krutých ran, kterými jí život obdaroval.

Díky svému atraktivnímu vzhledu si francouzský herec Alain Delon (83) mohl vybírat ze zástupů žen, které by s ním chtěly strávit třeba jen jednu noc. K žádné z nich se ale nakonec nezachoval jako džentlmen. Jeho cynismus odnesla i krásná Romy Schneider (+43).

Spojily je romantické role

Alain Delon byl nezvladatelný už jako dítě, šestkrát ho vyloučili z různých škol kvůli vzpurnému chování. Nenapravila ho ani vojenská služba. Uniformu nosil čtyři roky a z toho skoro celý jeden rok strávil „v base“. Úspěch přišel náhodou. Poté, co prošel různými zaměstnáními - od vrátného po prodavače - všimli si ho na filmovém festivalu v Cannes, kam doprovázel jednu herečku. Ukázalo se, že kromě pohledné tváře má Alain i skutečný talent a role začaly přicházet jedna za druhou. Jedna z nich ho zavedla i ke spolupráci s Romy Schneider. Oba herci už v té době byli slavní po celé Evropě. Měli společně natáčet romantický film Kristýna. Pro Romy, původem Rakušanku, se jednalo o její první roli ve francouzštině - její hlas ale pak diváci stejně neslyšeli, protože musela být předabována.

Hrubián a husička

Na krásné Romy už tehdy ležel odlesk její nejslavnější role, která pro ni byla současně i prokletím. Princeznu Sissi si zahrála hned ve třech filmech a zájem s ní spojený jí vadil. Pronásledovalo jí to celý život, takže novinářům musela často prohlašovat, že ona sama není Sissi a nikdy nebyla, ve skutečnosti je herečkou Romy Schneider. Alain o její popularitě samozřejmě dobře věděl, stejně tak jako ona o té jeho. První setkání nedopadlo moc dobře. Alain na herečku čekal s kyticí bílých růží a Romy to připadalo hodně nevkusné. Po celou dobu natáčení o sobě říkali jen to nejhorší, což si mohli dovolit - Romy neuměla moc francouzsky, Alain anglicky ani německy. Ona o něm říkala, že je nevychovaný hrubián, on ji zase označoval za hloupou německou husičku. Sebevědomý herec navíc ještě před příletem Romy do Paříže prohlásil, že jí „dostane“.  Zamilovanost tak před kamerou opravdu jenom předstírali. A pak se všechno změnilo.

Částečně ji miloval, částečně nenáviděl!

Alain a Romy cestovali společně na zahájení filmového festivalu v belgickém Bruselu. „Poprvé jsme se nejen nezačali hádat, ale flirtovali jsme spolu,“ vzpomínala herečka. Do Alaina se zamilovala, a když navrhl, aby se za ním přestěhovala do Paříže, okamžitě souhlasila. To se ale nelíbilo matce Romy, kterou byla rovněž slavná herečka Magda Schneider (+87). Tlačila na to, aby dvojice svůj vztah potvrdila oficiálně, takže se Alain a Romy v březnu 1959 zasnoubili. Už tehdy se ale projevovaly rozpory mezi nimi. Romy byla přece jen o něco slavnější než Alain a to jeho ego těžce snášelo. Když se hádali, označoval svoji snoubenku za maloměšťačku a vysmíval se jejím představám o rodině. Rozhodně neměl v úmyslu věnovat celý svůj život jen jedné ženě. Na věrnost si nepotrpěl, o čemž informoval i tehdejší bulvár. Zamilovaná Romy trpělivě odpouštěla. Delon později prohlásil, že Romy měla dvě tváře. Ta jedna byla křehká a bezbranná a tu miloval. Druhou tváří, kterou nenáviděl, byla „nechutně slušná a počestná německá žena“. Nerovný vztah trval pět let. Alain si užíval, Romy trpěla. K rozchodu došlo dost nechutným způsobem. Když odjela Romy filmovat do Hollywoodu, spatřila v novinách fotografii, jak Alainovi na klíně sedí nějaká blondýnka. Byla to jeho budoucí žena Nathalie. Po návratu domů prý našla na stole kytici černých růží se vzkazem, ve kterém ji Alain dával „svobodu“. Velká láska tak skončila bolestným zklamáním!

Smrt syna urychlila hereččin konec!

Po rozchodu s Alainem se prý Romy pokusila o sebevraždu. Jako útěchu ale pak zvolila jiné řešení: manželství. Vzala si divadelního režiséra Harryho Meyena (+54) a měla s ním syna. Po šesti letech následoval rozvod. Romy se vdala ještě jednou za svého tajemníka a řidiče a měla s ním dceru. Znovu to vydrželo jen šest let. Pak přišly tragédie. V pouhých patnácti letech zemřel hereččin syn, když se nabodl na hroty plotu. Zničená Romy ho přežila ani ne o rok, zradilo jí srdce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden