Reklama:

Mistrovství České republiky strongwoman 2019 - reportáž a fotogalerie

Ronnie.cz > Powerlifting > Strongman

Mistrovství České republiky ve zdvihu klády 2019
- reportáž
a fotografie
Kalendář soutěží strongman pro rok 2019

V neděli 4. srpna 2019 se od 10:00 konalo Mistrovství České republiky strongwoman 2019 v Golčově Jeníkově. Podle předpovědi počasí přeháňky a příjemných 20 °C. Opak byl pravdou, blankytně modré nebe, ostře svítící slunce a nějakých 28 °C. Pro závodnice ne příliš přívětivé počasí.

Podle pořadatelů Leoše Kubeše a Pavla Chámy bylo původně přihlášeno celkem 10 žen a dívek, které se měly utkat v těžkém závodě, který prověří jejich celkovou sílu a připravenost. Bohužel vzhledem ke zraněním, nemocem a pracovním povinnostem části závodnic a zahraničním závodům dalších z nich k závodu nastoupily pouze tři. Proto pořadatelé začlenili všechny divácké soutěže do průběhu ženského závodu tak, aby si děvčata alespoň trochu odpočinula mezi disciplínami. Závodem provázel známý hlas Leoše Kubeše a na pravidla a hladký běh závodu dohlížel přísný Pavel Cháma.

Když se řekne strongwoman, ten, kdo by čekal nějaké příliš osvalené typy holek, by se mýlil. Do závodu nastoupily vzhledem křehké dívky mezi 20 a 22 lety. Kateřina Kupcová, Denisa Stehlíková a Veronika Rulíková. Jak se holky popraly s jednotlivými disciplínami, se dozvíte níže.

Truck Pull

Děvčata tahala dodávku na 20 metrů na čas. Jedničku si vylosovala a jako první v pořadí tedy závod otevřela Katka Kupcová. Ani mi subjektivně nepřišlo, že by se nějak nadřela, a v jejím podání bylo táhnutí dodávky vlastně lehké, za zhruba půl minuty proťala cílovou pásku. Následovala Verča Rulíková, která se může mimo jiné pyšnit prvním místem z afrického "Arnolda" 2019 a má tedy o mnoho více zkušeností. Nenechala nic náhodě a stejnou vzdálenost zvládla o 10 vteřin rychleji. I v pořadí poslední Denisa Stehlíková nastoupila s "poker face" a odtáhla dodávku až do cíle, a to s časem kousek pod půl minuty. Super výkon.

Následovala stejná disciplína v podání diváků. Leoš Kubeš si s diváky doslova hrál, když na každou disciplínu žádal jinou skupinu diváků. Tentokrát vybíral mezi "dětmi" do 15 let. Přihlásili se dva kluci, jedenáctiletý a čtrnáctiletý. Nutno dodat, že popruhy byly oběma velké a trochu se v nich ztráceli, ale na jejich úporný boj s dodávkou to nemělo žádný vliv. Co dodat, s malou pomocí pana řidiče se do cíle dostali oba a vyzkoušeli si, co taková disciplína obnáší. Vítěz si jako cenu odnesl tričko. Bravo.

Log Lift

Další disciplínou byl pro děvčata Log Lift, zvedání 60kg dřevěné klády na jednu minutu na počet opakování. Nejprve nastoupila opět Katka Kupcová, které se nepodařilo dát žádné opakování, dále přišla na řadu Denisa Stehlíková, která jedno opakování dala, další již bylo nad její síly. Poslední Verča Rulíková dala v pohodě 2 opakování a ještě potvrdila třetím. Opět zvítězila v disciplíně.

Opět se o stejnou disciplínu pokusili diváci. Tentokrát moderátor zvolil mužskou část obecenstva. Přihlásili se tři muži. Ani jeden neměl s kládou zásadní problémy. Vítěz ovšem ukázal, že opravdu umí i přes nevhodné obutí - pantofle. Jak se nakonec ukázalo, šlo o člena "žabka gangu" a svěřence Jirky Vytisky (Jirka Vytiska od jara do podzimu nosí zásadně žabky), letošního vítěze Mistrovství České republiky ve zdvihu klády a zároveň českého rekordmana v Log Liftu. Vítěz získal kopii medaile, kterou dostávají závodníci v Golčově Jeníkově.

Farmer's Walk

České pojmenování této disciplíny je kufry. Závodnice tak na 20 metrů měly přenést 80kg kufry - v každé ruce. Holky opět nastupovaly dle pořadí v předchozí disciplíně. Katce se bohužel nepovedlo kufry odlepit od země. Ale není se čemu divit, v součtu jde o 160 kg, takže pánové a dámy, přiznejte si, kdo z Vás by to také neodlepil? Jednou z těch, která nejenže kufry odlepila, ale i do cíle donesla, byla Denisa, a to v čase 16,75 vteřin. Poslední nastoupila Verča, která si pohlídala pořadí a 20 metrů proběhla za 11,4 vteřiny.

Další diváckou soutěž, kufry, si tentokrát v základní váze 50 kg vyzkoušely ženy z řad diváků. Opět se přihlásily tři a všechny do cíle došly. Šlo o pobavení, vyzkoušení si, jak moderátor Leoš Kubeš zmínil, jaké to je při velkém nákupu před státními svátky. Vítězka si opět odnesla pěknou cenu.

Super Yoke

Přenášení kovové konstrukce o hmotnosti 200 kg. Opět pro holky žádný problém. Do cíle - 20 m došly všechny. Katka Kupcová s časem pod půl minuty začala. Následovala Denisa Stehlíková s časem kousek přes 13 vteřin, tedy o polovinu rychleji. Poslední opět trasou proběhla Veronika Rulíková, tady ovšem s velmi těsným výsledkem, a to s časem o 7 setin vteřiny rychlejším. Další vyhraná disciplína pro Verču.

I tuto konstrukci si diváci mohli osahat. Tentokrát se přihlásili čtyři muži. Každý z nich si vyzkoušel stejnou hmotnost Super Yoku - 200 kg na 20, případně 40 metrů. A opravdu se našli i tací, kteří s Yokem doslova běželi. Vítěz bral tričko.

Car Deadlift

Poslední disciplínou měl být mrtvý tah s autem, pořadatelé si ale připravili pro holky malé překvapení. Místo auta naložili zahradní traktůrek - sekačku. Odhadem se hmotnost tahu pohybovala okolo 170 - 180 kg. Takže pro dívky dost zajímavá váha. Katka Kupcová se o první pokus snažila, co to šlo, ale bohužel to o kousek nevyšlo, Denisa Stehlíková ukázala, že mrtvé tahy jí jdou, a nasázela úctyhodných 9 opakování. Verča Rulíková sice měla co dělat, ale úspěšně zakončila svou, řekl bych, exhibici a s 10 platnými opakováními vyhrála i svou poslední disciplínu.

Před samotným vyhlášením výsledků si mrtvý tah vyzkoušeli i diváci. Tentokrát opět muži, protože hmotnost závaží byla opravdu velká a nepředpokládalo se, že ženy či děti z řad obecenstva opakování zvládnou. Opět tři borci, první nasadil laťku vysoko - 26 opakování, druhý dal 12, ale vzhledem k tomu, že byl nejmladší, je to krásný výsledek. Poslední závodník, ač měl strach o svůj úchop a bál se, že závaží neudrží v ruce, nastřílel 33 opakování. Luxusní výsledek a drobná odměna byla doma.

Pořadatelé měli vše zpracováno ve velmi krátkém čase, vše proběhlo, jak má, a mohlo se vyhlašovat. Třetí místo Katka Kupcová, začínající strongwoman, která trénuje pod taktovkou našeho profesionálního strongmana Zdeňka Teplárka. Doufejme, že ji závodění bavilo, že bude sbírat další zkušenosti a uvidíme ji v některém z dalších závodů. Druhé místo Denisa Stehlíková, která podala velmi solidní výkon a bojovala až do samého konce. Vítězkou a mistryní České republiky strongwoman se stala Veronika Rulíková, kterou trénují Radek Paták a Dominik Hušek, oba velmi úspěšní profesionální strongmani. Veronika jela stylem start - cíl, ovládla všechny disciplíny a kromě její síly a vytrvalosti pro ni hovoří i nabyté zkušenosti a tvrdý trénink.

Jak jsem zmiňoval na začátku, počasí bylo slunné a horké, ale závod šlapal jak hodinky. Z pohledu realizace nebylo co vytknout, vše bylo rychlé a připravené, Leoš Kubeš vše perfektně a vtipně moderoval, Pavel Cháma jako rozhodčí všechno pečlivě sledoval a bodoval. Na ženský závod se přišlo podívat k tisícovce diváků a fandili a skandovali, co to šlo, aby své favoritky podpořili. Všem, kdo se na tomto závodě podíleli, bych rád poděkoval a už teď se těším na další ročník.


Mistrovství České republiky strongwoman 2019 - výsledky

jméno Truck Pull Log Lift Farmer's Walk
délka čas body počet body délka čas body
1. Veronika Rulíková 20 22,29 3 3 3 20 11,40 3
2. Denisa Stehlíková 20 29,96 2 1 2 20 16,75 2
3. Kateřina Kupcová 20 31,90 1 0 0 0 60,00 0

jméno Super Yoke Car Deadlift celkem
délka čas body počet body pořadí body celkem
1. Veronika Rulíková 20 13,31 3 10 3 1. 15
2. Denisa Stehlíková 20 13,38 2 9 2 2. 10
3. Kateřina Kupcová 20 27,20 1 0 0 3. 2


Mistrovství České republiky strongwoman 2019 - fotogalerie




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie