Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Anabáze jednoho vztahu. Režisér Mostu! Jan Prušinovský natáčí syrové drama Chyby

Kultura

  14:00
PŘÍBRAM/PRAHA - Začalo natáčení filmu Chyby podle scénáře Romana Vojkůvky. Maloměsto zažije nelehkou romanci s hořkou příchutí minulosti. Pro režiséra Jana Prušinovského jde také o první projekt s ženskou hrdinkou.

Foto z natáčení. Snímek Chyby (2019). Režie: Jan Prušinovský. foto: FALCON

Ema (Jana Gajdošíková) se živí jako prodavačka v jedné maloměstské samoobsluze. Seznámí se s pokrývačem Tomášem (Jan Jankovský). Jejich zprvu nevinná společná noc přeroste v lásku a možná i budoucnost. Eva to neměla v životě jednoduché, ale Tomáš to neřeší. Chce totiž žít teď a tady. Jenže před minulostí se utéct nedá. Všichni děláme chyby. 

Foto z natáčení. Snímek Chyby (2019). Režie: Jan Prušinovský.
Foto z natáčení. Snímek Chyby (2019). Režie: Jan Prušinovský.

Za filmem stojí režisér Jan Prušinovský, který se v poslední době zviditelnil hlavně úspěšným seriálem Most!. Kromě toho má na svědomí například i patálie vesnického fotbalu v podobě seriálu Okresní přebor nebo kriminálku s bratry Hádkovými Kobry a užovky. 

„V minulosti jsem vztahovou romanci ještě netočil, a navíc jsem ve svých příbězích nikdy neměl dominantní ženskou postavu. A právě v tom vidím největší výzvu, se kterou se do natáčení tohoto filmu pouštím,“ popsal film režisér Jan Prušinovský. 

Natáčení odstartovalo v neděli v Příbrami. Celý film bude natočený v reálných lokacích ve Středočeském kraji a na Slovensku - Příbrami, Berouně, Kublově nebo Žilině.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!