bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepodepsaní mladí beci. Kemp může začít bez nich, připouští prezident Bostonu

6. srpna 2019, 16:00

Jan Vojkůvka

Zatímco se v posledních týdnech řeší především, jak dopadne situace kolem mladých hvězdných útočníků, kteří ještě nemají podepsanou smlouvu, trochu v pozadí zájmu zůstává bostonské duo obránců. Chránění volní hráči Charlie McAvoy (na snímku vpravo) a Brandon Carlo jsou stále bez smlouvy. A prezident Bostonu, Cam Neely, připouští, že nemusí stihnout přípravný kemp.

„Musíme se připravit na to, že tyto hráče nebudeme mít na začátku kempu,“ připustil Neely, který sice doufá, že se situace kolem jejich smluv podaří vyřešit, ale chce být připraven i na tu horší možnost. „Máme pět, šest týdnů, tak doufejme že se s tím něco udělá.“

„Máme pocit, že bychom měli být schopni s oběma kluky vymyslet nějaké dohody, který by pro nás měly smysl, a zároveň by měly smysl i pro ně. Myslím, že jsme udělali dobrou práci s hlídáním platového stropu, a měli bychom mít dostatek prostředků, abychom tyhle kluky podepsali,“ uvedl Neely.

Boston má pod platovým stropem schováno necelých 7,3 milionů dolarů. Podepsat přitom potřebuje jak jednadvacetiletého Charlieho McAvoye, tak o rok staršího Brandona Carla. Oběma vypršela smlouva po minulé sezoně, ale nesplnili prozatím podmínky k tomu, aby se dostali k arbitráži.

I to jejich situaci trochu komplikuje. Zároveň totiž nemohou dostat nabídku od ostatních týmů (tzv. offer sheet) a lepší vyjednávací pozici má jejich zaměstnavatel - Boston Bruins. Jenže na začátku srpna stále není žádná dohoda na stole.

Neely také podotýká, že například u McAvoye hraje svou roli jeho zdraví. Mladý obránce odehrál jen 117 zápasů z celkových 164. Proto Bruins nechtějí nabízet prozatím žádnou lukrativní smlouvu. 

„Když se podíváte na mladého hráče, který měl dva roky po sobě zdravotní problémy, tak si musíte říct, jestli to bude stejné nebo jenom měl smůlu,“ řekl na jeho adresu prezident klubu. „Všichni vidíme, čeho je Charlie schopný, ale má za sebou tři play off a dvě plné sezony, ve kterých plně zdravý nebyl.“

„Chceme, aby Charlie i Brandon byli hráči Bruins po celé jejich kariéry, ale musíme také myslet na to, že musíme dělat věci, co jsou správné pro celý tým,“ upozornil Neely. Brandon Carlo sice odehrál mnohem víc zápasů než McAvoy, u něho ale zase hraje roli fakt, že není tak produktivním obráncem a hraje mnohem méně času. I proto jeho smlouva nebude prozatím nijak vysoká.

V tomto ohledu se ovšem všechny strany zatím nedohodly. A jak připustil Neely, nemusí se dohodnout ani do začátku zářijového kempu. Nakonec to ovšem může být komplikace jak pro tým, tak pro samotné hráče.

McAvoy ve dvou sezonách odehrál 117 zápasů s bilancí 14 branek, 46 asistencí a průměrem přes 22 minut na zápas. Carlo má za sebou tři sezony a v 230 zápasech dal 8 branek a přidal 24 asistencí s průměrem těsně pod 20 a půl minuty na utkání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.