Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Přibylová s Kindlem nestačili jen na domácí Brity a na pětibojařském ME získali stříbro

Eliška Přibylová a David Kindl vybojovali na mistrovství Evropy v moderním pětiboji stříbro ve smíšené štafetě. V Bathu byli lepší jen domácí Britové Kerenza Brysonová a Myles Pillage, třetí skončili Italové Irene Prampoliniová a Valerio Grasselli.

Moderní pětibojařka Eliška Přibylová
zdroj: Pentathlon.cz autor: Filip Komorous

Česká dvojice se na stupně vítězů probojovala v závěrečné disciplíně. Po osmém místě v plavání a průměrném šermu se do hry o medaile posunuli po parkuru, ve kterém Kindl zajel bezchybně.

Kombinaci běhu a střelby zvládli Přibylová s Kindlem ze všech deseti párů nejrychleji a polepšili si z průběžného čtvrtého místa. V mixu navázali po třech letech na titul Natálie Dianové a Jana Kufa.

"Velmi dobře jsem střílela, až mě to překvapilo. Začali jsme průměrným šermem, tam to David trochu zachránil, já to potom zachránila při té střelbě," řekla Přibylová.

"Důležité bylo, že jsme se navzájem doplňovali. V disciplínách, kde se nevedlo jednomu, podržel vždy ten druhý," dodala česká pětibojařka.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká smíšená štafeta bere na ME v moderním pětiboji stříbro

"Já měl při střelbě celkem těžkou chvilku, ale doběhl jsem pro medaili. Naštěstí chybovali i ostatní. Bylo to dobré ve všech disciplínách a mám velkou radost, je to moje první seniorská medaile," doplnil Kindl. První medaili z velké soutěže v kategorii dospělých získala i Přibylová.

Zatímco loni v Székesfehérváru česká výprava skončila bez medaile, tentokrát se dočkala hned v první disciplíně. Šampionát bude pokračovat ve středu štafetami mužů a žen, na startu budou pouze Martin Bilko s Ondřejem Svěchotou. Individuální soutěže začnou ve čtvrtek kvalifikací mužů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články