6. srpna 2019 • 19:59

Finiš až pro medaili! Pětibojaři Přibylová s Kindlem mají evropské stříbro

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Eliška Přibylová a David Kindl vybojovali na mistrovství Evropy v moderním pětiboji stříbro ve smíšené štafetě. V Bathu byli lepší jen domácí Britové Kerenza Brysonová a Myles Pillage, třetí skončili Italové Irene Prampoliniová a Valerio Grasselli.



Česká dvojice se na stupně vítězů probojovala v závěrečné disciplíně. Kombinaci běhu a střelby zvládli čtyřiadvacetiletá Přibylová s o čtyři roky starším Kindlem ze všech deseti párů nejrychleji a polepšili si z průběžného čtvrtého místa. V mixu navázali po třech letech na titul Natálie Dianové a Jana Kufa.

„Velmi dobře jsem střílela, až mě to překvapilo. Začali jsme průměrným šermem, tam to David trochu zachránil, já to potom zachránila při té střelbě,“ řekla Přibylová v televizním přenosu světové federace UIPM. „Já měl při střelbě celkem těžkou chvilku, ale doběhl jsem pro medaili. Bylo to dnes dobré ve všech disciplínách a jsem rád, je to moje první seniorská medaile,“ doplnil Kindl.

Zatímco vloni v Székesfehérváru česká výprava skončila bez medaile, tentokrát se dočkala hned v první disciplíně. Šampionát bude pokračovat ve středu štafetami mužů a žen, individuální soutěže začnou ve čtvrtek kvalifikací mužů.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Bathu (Británie):

Smíšená štafeta:

1. Brysonová, Pillage (Brit.) 1438, 2. Přibylová, Kindl (ČR) 1419, 3. Prampoliniová, Grasselli (It.) 1412.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud