InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do Plané přijeli běžci z celého kraje

Start hlavního závodu na šest kilometrů si nenechalo ujít 40 běžců. Už od prvních metrů se hlásil o slovo pozdější absolutní vítěz Roman Budil (v přední řadě první zprava). , Autor: Josef Janda

Start hlavního závodu na šest kilometrů si nenechalo ujít 40 běžců. Už od prvních metrů se hlásil o slovo pozdější absolutní vítěz Roman Budil (v přední řadě první zprava).     Autor: Josef Janda

PLANÁ NAD LUŽNICÍ - Spolek kondičních a rekreačních běžců Evy Pláničkové pod záštitou plánského starosty Jiřího Šimánka uspořádal v sobotu 3. srpna již 14. ročník Krosového běhu v Plané nad Lužnicí. Někdejší prostředí lokality Na Černé vystřídalo už potřetí prostředí poblíž plánské sokolovny. Běžci a běžkyně se vydali na trať hlavního závodu na šest kilometrů ve 14 hodin, to už ale hrstka odvážlivců měla v nohách rekreační běh na poloviční vzdálenost, který odstartoval o půl hodiny dříve.

 

Své závody si užilo také několik dětí, jejichž boj o co nejlepší výsledky běžecké odpoledne v Plané nad Lužnicí odstartovalo úderem 13. hodiny na plánském fotbalovém hřišti. Dobří plavci si vychutnali i koupel v řece Lužnici, jak předvedl vítěz rekreačního závodu Jaromír Habara z Veselí nad Lužnicí. Všichni běžci se nakonec radovali z cen po závěrečném vyhlášení tomboly.

Na startu hlavního závodu se objevil i Roman Budil z Písku a bylo jasné, že soupeře čeká více než obtížný úkol. Roman Budil potvrdil své kvality a závod v čase 19:54,8 vyhrál.

Tři nejlepší v jednotlivých kategoriích získali medaile a pěkné ceny také mezi ženami. Nejrychlejší byla slávistka Renata Kotápišová v čase 27:29,6.

Ve středečním vydání Týdeníku Táborsko promluví suverénní vítěz Roman Budil. Jak dlouho s ním soupeři drželi krok? Vadil mu během závodu déšť? Jaké má plány do dalších týdnů?

Vítěz rekreačního závodu Jaromír Habara nastoupil do obou závodů. Jak se mu běželo? Jak se on popasoval s deštěm?

Za závodem se ohlédne také mnohaletý trenér Miroslav Zachariáš.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Petr 

    Reagovat

     

    Přijeli běžci z celého kraje, ale rozhovory vyjdou jen v týdeníku Táborsko ? Dá se koupit týdeník Táborsko v Českých Budějovicích ? :-)

    Vloženo 7.8.2019 11:52:22

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace