bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nával v soudní síni. Arbitráž rozhodla o platech šesti hokejistů, včetně vítěze Stanley Cupu

7. srpna 2019, 10:30

Tomáš Zatloukal

Byly časy, kdy se hráči NHL vyhýbali arbitráži jako čert kříži. Neměli zájem o zesměšňování a ostré výtky od svých šéfů. Soudní stání dokázalo narušit vztahy natolik, že třeba Bobby Holík se po něm naštvaný rozhodl, že z New Jersey za rok odejde. Letos ovšem bylo slyšení před arbitrem v kurzu. Rozhodl o nových smlouvách hned šesti hokejistů, naposledy v úterý odměnil Rocco Grimaldiho, Antona Forsberga a Joela Edmundsona.

Zatímco předloni nedošlo k jediné arbitráži a minulý rok zazněly jen tři verdikty, toto léto se opravdu potvrdila teze, že kdysi obávaný zážitek už není takovým strašákem jako v minulosti.

Soudci měli mnohem více práce a rozhodli o výši gáže v šesti případech.

Zde je kompletní přehled:

Jako první se 23. července dočkal Evan Rodrigues z Buffala, šestadvacetiletému útočníkovi Sabres byl přiřknutý roční kontrakt na dva miliony dolarů. Původní požadavky obou stran byly od sebe vzdálené 1,1 milionu dolarů (1,5 vs. 2,65).

Stejný den padlo rozhodnutí v případě dalšího forvarda, Andrew Copp z Winnipegu dostal dvouletou smlouvu na 4,56 milionu dolarů. Jets navrhovali za stejnou dobu tři miliony dolarů, Copp si přál jen roční pakt na 2,9 milionu. 

K arbitráži došel i spor mezi Washingtonem a slibným obráncem Christianem Djoosem. Capitals mu zaplatí za příští sezonu 1,25 milionu dolarů. O 450 tisíc dolarů více než chtěli a 550 tisíc méně než chtěl Djoos.

Soudce rozhodoval také o novém kontraktu pro potenciálního náhradníka Petra Mrázka. Švédský gólman Anton Forsberg si v ročníku 2019/2020 přijde na 775 tisíc dolarů. S jakým návrhem před arbitráž šel, se zjistit nepodařilo. Hlavní výhrou ovšem pro něj je fakt, že pakt je jednocestný.

To samé platí pro Rocco Grimaldiho, americký útočník se jménem pro showbyznys, se dočkal roční smlouvy na milion dolarů a pokračuje u nashvillských Predators. Ti předkládali dvoucestný kontrakt na 700 tisíc. Grimaldi pokukoval po sumě 1,25 milionu dolarů.

Šestým do party je Joel Edmundson, který uslyšel verdikt stejně jako Grimaldi s Forsbergem v úterý. Jeden z důležitých členů defenzívy letošního vítěze Stanley Cupu si v nové sezoně vydělá 3,1 milionu dolarů.

Podle zámořských spekulací žádal důrazný Kanaďan 4,2 milionu dolarů,  St. Louis Blues nabízeli 2,3 milionu.

Bude zajímavé sledovat, jaký bude další osud této šestice.

Už jen kvůli tomu, že z tří hokejistů, kteří si loni počkali na rozhodnutí arbitra, již nezůstal v původním klubu ani jeden. Dres změnil nejen Jacob Trouba, ale také Brett Kulak s Codym Cecim.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.