Předposlední sobotu v srpnu ožije Okoř rodinným open-air festivalem

Předposlední sobotu v srpnu ožije Okoř rodinným open-air festivalem

Akce, která je velmi oblíbená jak z pohledu návštěvníků, tak účinkujících, se blíží. Hrad Okoř vzplane v sobotu 24. 8. 2019 tóny české hudby, indiánskou stezkou pro děti i lahodným jídlem a pitím.

Již 19. ročník rodinného open-air festivalu Okoř je téměř za dveřmi. Tato akce bývá často vyprodaná, proto si neváhejte lístky zajistit zavčasu. Čeká vás totiž nejenom skvělá zábava. Jedna legenda dokonce praví, že louka, na které se festival pořádá, vyzařuje léčivou energii.

Festival s velkou láskou pořádá od samého začátku Hana Petřinová. „Na hrad Okoř jsme rádi jezdívali s manželem (pozn. - s hudebníkem Otakarem Petřinou) a tam mě napadlo, že v tom krásném prostředí by bylo skvělé zorganizovat hudební festival. První ročník proběhl v roce 2000, v době, kdy ještě v ČR moc festivalů nebylo. Pamatuji si, jak jsme tenkrát vlastnoručně lepili plakáty,” vzpomíná Hana Petřinová a dodává: Ten festival mám moc ráda, líbí se mi, že je takový komorní, jednodenní, za ta léta už máme svoji základnu fanoušků, kteří s námi rostou, přivádí k nám svoje děti… Navíc to beru jako takové rozloučení s létem.”

Na festivalu uslyšíte kapely a hudebníky, jako jsou Žlutý pes, Vypsaná fixa, Pavel Callta, Divokej Bill, Jaroslav Uhlíř, Marek Ztracený, MIG 21, Tata Bojs a Děda Mládek Illegal Band. Děti si užijí spoustu indiánské zábavy formou her a disciplín, které budou společně plnit a rozvíjet tak své soustředění, odhad, kreativitu, postřeh a vytrvalost.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram