Michal Koštuřík
7. srpna 2019 • 14:55

Zlín na lovu posil. Chce útočníka a stopera, Csaplár by sáhl do Příbrami

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři kola, tři body a ve Zlíně hledají nové hráče. Posílení kádru, z něhož nový kouč Josef Csaplár zatím rozhodně neudělal adepta na TOP 6, je na místě. Klub se poohlíží po schopném stoperovi, aby mohl vytáhnout Marka Hlinku zpět na pozici „šestky“, i po útočníkovi. Trenér by si podle informací Sportu přál do týmu záložníka Karla Soldáta z Příbrami, jenže to je nyní nereálné.



Porážka 0:1 v derby na Slovácku přesvědčila zlínské šéfy o nutnosti zkvalitnit mužstvo. Generální manažer Zdeněk Grygera se rozjel do Prahy jednat, mimo jiné se zástupci Sparty. „Sondujeme, co je na trhu,“ uvedl v úterý. Výsledek? „Momentálně nic, co by se mělo zrealizovat. Větší kluby, kam se díváme, mají před evropskými poháry a nechtějí nikoho pouštět,“ dodal.

Z pěti letních posil (obránce Lukáš Vraštil je dlouhodobě zraněný) se rychle uchytil jen ukrajinský stoper Oleksander Azackij. Tedy ten, který měl mít adaptaci nejsložitější. Na kraji tříčlenné obrany se prezentuje spolehlivě. „Neznal jsem ho, přivedlo ho vedení s manažerem. Proskautoval jsem si ho a ano, zatím je to slušné,“ poznamenal trenér Josef Csaplár na adresu bývalého hráče Baníku, jenž na jaře hostoval v gruzínském Kutaisi. Další nováčci dosud nepřesvědčili.

Problém je, že Zlínu netáhnou ofenzivní hráči, kteří dorazili na koučovo přání. Tedy útočník Antonín Fantiš a ofenzivní halv Dominik Mašek. Ten sice vstřelil vítězný gól proti Liberci, ale ve hře je navzdory snaze často utopený. I proto, že nemá vpředu dostatečnou podporu dalších středopolařů. „Mašek tři čtvrtě roku nehrál,“ upozornil navíc Csaplár.

Ostrý nástup měl Fantiš, jeho další fotbalové dítě. Proti Slavii hrál v prvním kole velmi dobře, jenže vyhořel ve dvou tutovkách a od té doby to není ono. I proto by klub rád přivedl hroťáka ke stálici Tomáši Poznarovi. „Neříkám, že nutně potřebujeme posílit, ale chceme. Prospělo by to,“ okomentoval Grygera aktivitu Fastavu.

Pokud by byli všichni hráči zdraví, konkurence v týmu je. Ovšem když vypadnou techničtí záložníci Podio, Vakho a Matejov, není kam sáhnout. „Mám rád argumenty, fakta. Věci jsou v běhu. Jsem budovatel, ale pak je tady poměr cena/výkon. Řeknete si, že tohle nejde a ten hráč musí pryč,“ naznačil Csaplár, jenž na Slovácku nedal šanci Adnanu Džafičovi. Místo něj poslal do hry mladíky Janetzkého, Nečase a Cedidlu. Patří mezi ohrožené?

FC Zlín Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud