Filmové chyby v Návštěvnících II: Ruka člena štábu v záběru nebo popletené roční období

Pokračování legendárního francouzského filmu Návštěvníci z roku 1998.
Zdroj: Čsfd
Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta.Samozřejmě že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice jako přímý potomek rytíře Godefroye de Montmirail se o svého předka postará. + 6 fotek+ 7 fotek

Francouzská filmová komedie z roku 1998 Návštěvníci 2: V chodbách času navazuje na legendární film Návštěvníci. Nutno však říct, že stejného úspěchu ani kvality nedosáhl. Dokonce ve snímku najdete filmařské chyby, nad kterými zůstává rozum stát.

Petra Járková
Petra Járková 07. 08. 2019 16:00

Roční období

Úvod filmu přímo navazuje na konec předchozího snímku. První díl však končí v létě, zatímco v tomto díle je podzim či spíše zima.

Brýle

Ve scéně, kdy Jackouille (Christian Clavier) s paní Ginette (Marie-Anne Chazel) jedou k obchodnímu domu a Jackouille si chce vyzkoušet řízení auta, má před příjezdem na křižovatku Ginette v jednom záběru černé brýle a v dalším již ne.

Ruka člena štábu

Při zásahu hasičů přeřízne Jackouille (Christian Clavier) jednu z hadic. Ta poté létá vzduchem, až zapadne do auta a zatopí jej. Při scéně, kdy hadice vlétne do auta, je možné na krátkou chvíli v pravém dolním rohu vidět část ruky člena štábu, jak se snaží hadicí trefit do auta.

Štáb v záběru

Když hrabě Godefroy (Jean Reno) a Jackouille (Christian Clavier) ukradnou policejní auto, řítí se neřízeně z lesního srázu na silnici. Těsně před tím, než se na ni dostanou, je záběr z vozu směrem k silnici, kde lze v levé části obrazovky zahlédnout celý štáb, který stojí na silnici.

Místa natáčení

Natáčení probíhalo na mnoha místech po celé Francii. Příkladem je hrad Beynac, Biron, Pierrefonds nebo Ermenonville.

Zapomenutá herečka

Herečka Valérie Lemercier, která hrála v prvním dílu Beatrice, hraje v tomto filmu pouze vedlejší roli a navíc není ani v titulcích. Jako Beatrice ji vystřídala Muriel Robin.

NA SNÍMKY Z FILMU NÁVŠTĚVNÍCI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články