Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Co předcházelo smrti Saoirse Kennedyové (†22)? Sexuální zneužití a fascinace strýcem

Autor: Darina Jíchová - 
7. srpna 2019
17:20

Zpráva o smrti překrásné Saoirse Kennedyové Hillové (†22), vnučce amerického senátora Roberta F. Kennedyho, otřásla nejen její rodinou, ale i Spojenými státy. Stala se další členkou klanu Kennedyů, pro kterou si přišla rodinná kletba – předčasné úmrtí. Dívka dlouho bojovala s depresemi a zemřela zřejmě po předávkování léky. Za jejími duševními problémy, které vedly k její smrti, podle životopisce slavné rodiny stojí sexuální zneužití, informoval deník Daily Mail.

Spisovatel Jerry Oppenheimer se tématem dynastie Kennedyů zabývá mnoho let, podle jeho zdrojů byla Saoirse „přímo posedlá“ příběhem svého strýce Davida Anthonyho Kennedy, který se v roce 1984 předávkoval kokainem. „Myslím, že se Saoirse ocitla ve stejné emoční spirále jako David,“ sdělil spisovateli jeden z jeho zdrojů, který má blízko ke Kennedyům. „Snažila se vypátrat všechny podrobnosti o smrti a to, co k ní vedlo,“ doplnil zdroj.

Pohřeb krásné Saoirse (†22): Truchlící rodina, otec zemřelé Paul Hill. Pohřeb krásné Saoirse (†22): Truchlící rodina, otec zemřelé Paul Hill. | Reuters

Davida Kennedyho ke drogám vedla nejen fyzická bolest, při autonehodě si poranil páteř a užíval léky na tišení bolesti, ale také duševní trauma spojené s otcovou vraždou. Smrt Roberta Kennedyho ho velmi zasáhla a nemohl se s ní vyrovnat, i proto snad začal brát drogy. Jeho tělo nezvládlo koktejl kokainu a léků proti bolesti, jeho tělo nalezli v hotelu na Floridě.

Saoirse měla zneužít rodinná přítelkyně

Strýc David podle rodiny mladou Saoirse fascinoval, zvláště poté, kdy u ní byla diagnostikována deprese. Dívka se svými duševními problémy netajila, nicméně nikdy přímo veřejně nepřiznala, kdo nebo co je vyvolal. Podle Oppenheimerova zdroje se Saiorse stala obětí sexuálního zneužívání, predátorkou měla být starší žena, blízká přítelkyně Kennedyů.

Saoirse se vágně o svém zážitku zmínila také v eseji o depresi, kterou následně publikovala ve školním časopise. Psala, že s ní „někdo překročil všechny sexuální hranice“ a že se zachovala, jak by oběť nikdy nebyla, tedy že předstírala, že se nic nestalo. Oppenheimer se domnívá, že rodina celý incident ututlala a tajit ho bude i dál. „Chtějí, aby Saoirse odpočívala v pokoji,“ uvedl spisovatel.

Vrah v rodině

Mladá dívka zemřela v domě své babičky Ethel Kennedyové (91) v Hyannis Port v Massachussets. Matriarcha dynastie pochází z bohaté rodiny Skakelů z Connecticutu, také její členové jsou častou obětí drogové závislosti, alkoholismu a depresí. Její synovec Michael Skakel dokonce v roce 1975 pod vlivem drog zabil svou patnáctiletou sousedku Martha Moxleyovou.

Matriarcha klanu viní vraždu manžela

„Když Ethel slyšela, že se vnučka předávkovala, řekla prý, že věří, že za všemi duševními problémy a depresemi jejích dětí a vnoučat stojí vražda jejího manžela,“ vypověděl Oppenheimer. Ethel Kennedyová se už několikrát nechala slyšet, že se mladá generace Kennedyů s vraždou RFK nemůže vyrovnat.

„Moje milované Saoirse měla mentální problémy, které pramení z atentátu na Bobbyho, modlím se za další generaci, modlím se za Saoirse a modlím se za Bobbyho, který je v nebi,“ toto byla podle spisovatelových zdrojů reakce Ethel Kennedyové.

Kennedy, který přemohl drogy

Drogová závislost si mezi dětmi RFK vybrala daň, kromě Davida opiátům propadl také jeho starší bratr Robert F. Kennedy mladší. Jako teenager byl dokonce několikrát zatčen zfetovaný, závislost pokračovala i v dospělosti. Kromě drog si liboval i v ženách a záletnictví mu zničilo první dvě manželství. Jeho druhá žena Mary Richardsonová Kennedyová dokonce v roce 2012 spáchala sebevraždu, žena se oběsila. RFK mladší však svoje závislosti překonal, už několik let je zcela střízlivý, potřetí se oženil a je z něho uznávaný environmentální právník.

 

centrum ( 7. srpna 2019 22:43 )

Ať se dívám, jak se dívám, žádnou krásnou ženu na fotkách nevidím.
Kennedyové mají na svědomí mnoho špatného. Možná i proto končí jejich životy trochu dřív než sešlostí věkem.
Asi se dosud mezi nimi nenašel někdo, kdo by se pokusil vinu rodu přiznat a očistit ...

blamal ( 7. srpna 2019 20:28 )

Ale jakypak prokleti nebo geny! Jsou bohati, slavni, je jich jako cervenejch mravencu, nevedi co roupama, tak holt obcas nekteri fetuji. Kdyby si tahle mlada, docela pohledna -ale naprosto tuctova holcina - nechala jenom prijmeni taty,tj. Hill, pes by po ni nestek, nikdo by si ji nevsimal, nemusela mit depky a nemusela klepat sragory do zobaku. Pokud chtela dat vsem na odiv, ze je Kennedy, tak spanembohem. Slavna rodina byvalych paseraku koralky je v pate generaci holt takhle provarena. Zadne prokleti. Jen zpovykanost, blbost a tupost.

Bublinka2019 ( 7. srpna 2019 19:08 )

Vychcipejte třeba vsichni, tím líp.

zada ( 7. srpna 2019 18:45 )

Bohatí a vlivní, leč psychycky labilní. To není osud, to je DNA. Krásná holka, věčná škoda mladého života.

Zobrazit celou diskusi