Hlavní obsah

Dva čeští gólmani míří na Ostrovy! Sejdou se v jednom týmu v nejvyšší soutěži

Praha

Není obvyklé, aby brankářský tandem v jakémkoliv zahraničním klubu tvořili dva čeští gólmani. Na Britských ostrovech tomu tak ale v příští sezoně bude. Za hokejový Sheffield Steelers totiž budou tamní nejvyšší soutěž chytat sedmadvacetiletý Pavel Kantor a o jedenáct let starší Tomáš Duba. Klub o tom ve středu informoval na svých oficiálních stránkách.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Pavel Kantor slaví extraligový titul s Třincem.

Článek

„Jsem šťastný, že se nám podařilo získat takový brankářský tandem. Předpokládám, že to pro nás budou rozdíloví hráči. Nemůžu být šťastnější, jak věci nakonec dopadly," tetelí se blahem generální manažer a zároveň trenér Sheffieldu Aaron Fox.

Pro Kantora půjde o teprve druhé zahraniční angažmá, v cizině totiž dosud působil jen v sezoně 2009/10 v druhé nejvyšší norské soutěži. V extralize nastupoval za České Budějovice, Hradec Králové, Vítkovice a Litvínov, minulý ročník zahájil v Mladé Boleslavi, sezonu ale dokončil na hostování v Třinci. S Oceláři získal Masarykův pohár, přestože v play off se do branky nedostal.

„Pavel přichází z jedné z nejlepších soutěží v Evropě a na videích, na kterých jsme ho viděli, vypadal velmi dobře. Je nadšený z příležitosti připojit se k nám a pomáhat nám vítězit," řekl Fox o Kantorovi.

V Sheffieldu by měl začít jako jednička. Záda mu bude krýt ostřílený veterán Tomáš Duba. Osmatřicetiletý světoběžník už během své bohaté kariéry hrál nejvyšší českou, finskou, švédskou a německou ligu, chytal i v KHL, EBEL a poslední ročník v Asijské lize za jihokorejský Kangwon.

„Tomáš je zkušený gólman, který působil ve všech nejlepších evropských ligách. Navíc v nich měl skvělá čísla. Je nesmírným profesionálem všude, kde byl, ho trenéři milovali," uvedl Fox na adresu dvojnásobného juniorského mistra světa.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko