InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborsko vyhlíží horní patra tabulky. Pomůže šest cizinců

Tiskové konference FC MAS Táborsko se před startem ČFL zúčastnili (zleva) kapitán A týmu Jakub Navrátil, ředitel klubu Josef Holub a nový trenér A týmu Miloslav Brožek. , Autor: Josef Janda

Tiskové konference FC MAS Táborsko se před startem ČFL zúčastnili (zleva) kapitán A týmu Jakub Navrátil, ředitel klubu Josef Holub a nový trenér A týmu Miloslav Brožek.     Autor: Josef Janda

TÁBOR – Ve středu 7. srpna proběhla v sídle klubu v Kvapilově ulici v Táboře tradiční tisková konference FC MAS Táborsko před startem nového ročníku. Po loňském sestupu z FNL čeká na Táborsko cesta třetí nejvyšší soutěží ČFL. Na setkání nejen s novináři dorazili ředitel klubu Josef Holub, nový hlavní trenér A týmu Miloslav Brožek a kapitán A týmu Jakub Navrátil. Ředitel Holub chce hrát v ČFL co nejvýše a případnému návratu do FNL by se nebránil.

 

Zástupci klubu promluvili o dalších ambicích, představil se nový trenér a řeč přišla na početné posily. Kádr prošel po sestupu obrovskou obměnou. Táborsko chce stavět na obránci Jakubu Navrátilovi, záložníkovi Martinu Kučerovi a útočníkovi Zbyňku Musiolovi. Osvědčené tahouny mužstva doplní nová trojice Afričanů. Na tiskovce se ukázali Conde a Tolno z Guiney a Diarra z Mali. Dalšími cizinci v mužstvu jsou ještě Brazilec Almeida a hráči s francouzskými pasy Ngimbi a Toutou.

Táborsko čeká ostrý start v ČFL již v pátek 9. srpna od 18 hodin v Benešově. Nový trenér Miloslav Brožek použil krásné přirovnání, jak se před svou velkou premiérou v Táborsku cítí. „Připadám si, jako když montuju lustr. Snad mi nespadne na zem. Zápasu se nebojím, je to jen jedno utkání. Nicméně střetnutí s Benešovem je důležité z hlediska vstupu do soutěže," sdělil svůj názor před prvním duelem trenér Miloslav Brožek.

Do trenérových plánů se základní sestavou proti Benešovu vstoupily nečekané komplikace. „Trápí nás drobné zdravotní problémy u hráčů, které jsem chtěl do základu nasadit. Zamýšlím se tak nad variantami, které jsem původně nezvažoval. Uvidíme, jak to bude vypadat ve čtvrtek na předzápasovém tréninku," uzavřel trenér zmínku o situaci v týmu.

Pátečního soupeře mohl vidět Miloslav Brožek třeba na letním turnaji v Soběslavi. „U Benešova víme o silných i slabých stránkách. Dlouhodobě tenhle tým sleduju, vepředu mají silného Turka, to je pro mě na třetí ligu nadstandardní hráč. Benešov má osu týmu dlouho pohromadě," dodal Brožek k soupeři.

V příštím vydání Týdeníku Táborsko se dočtete další novinky. Třeba o tom, jakého dalšího exotického fotbalistu plánuje klub do Táborska ještě přivést. Hodně se na tiskové konferenci diskutovalo také o šancích pro mladé odchovance klubu. Jaký je rozpočet klubu a jak to bude s investicemi na přestavbu Soukeníku? Jak vidno, v příštích tištěných novinách se dozvíte spoustu novinek.

Diskuse k článku - 13 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Za to vy jste odborník na slovo vzatý. V kontextu velikosti města a finančních prostředků, které je možné pro fotbal a vůbec ostatní sporty v Táboře sehnat, je ČFL dobrá soutěž.

    Vloženo 9.8.2019 12:13:10

    • anonyní čtenář 

      Reagovat

       

      V kontextu velikosti města a finančních prostředků je ČFL dobrá soutěž pro následující účastníky ČFL: Králův Dvůr, Štěchovice, Domažlice, Rakovník, Hostouň, Živanice, Zbuzany, Velvary, Chlumec nad Cidlinou, Zápy, Přepeře, Brozany. Na tradici fotbalu v Táboře trochu málo, ne? A druhou ligu hrají srovnatelná nebo menší města jako Líšeň, Vlašim, Chrudim, Varnsdorf, Sokolov. Vy jste ale asi takový odborník, který se bude na nový stadion chodit kochat a tvrdit, že i KP je kvalitní soutěž pokud by se tady někdy hrál. A jen tak pro Vaši informaci. Pokud to nevíte, tak oddíl se jmenuje Táborsko a okres Tábor čítá cca 102.000 obyvatel, což je více než většina krajských měst v Čechách. A sehnat finanční prostředky do značné míry souvisí se schopností vedení oddílu.

      Vloženo 9.8.2019 14:49:24

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        V Táboře je nějaká tradice? Vojáky sem už netahejte, to už je daaaaavno pryč a jenom dík že tady bylo velitelství západovojenského okruhu byla Dukla v Táboře, klidně mohla být i jinde. Nebo máte snad na mysli VS? Tradice v Táboře je spíše hokejová a kde je hokej dnes? Je na tom hůř než ten fotbal. Jinak začínám chápat i vaše myšlení, od 2. ligy nahoru chodí odborníci a od ČFL dolů jenom pitomci. Ale fotbal je hezký ve všech úrovních akorát je třeba se na něho umět koukat.

        Vloženo 9.8.2019 22:36:25

  • Fanoušek 

    Reagovat

     

    Bohužel odchovanci příliš šanci nedostanou-tak možná za B tým v krajském přeboru. V klubu absolutně nefunguje spolupráce mezi A týmem a beckem.vedeni raději přivede hráče kterým je jedno za jaký tým hrají.Hlavne když jsou spokojeni agenti kteří hráče dohazuji. Chybí zde srdíčko. To se projevilo v loňské sezóně a nikdo se z toho moc nepoučil. Je to hodně smutne ale hold je to trend dnešní doby.

    Vloženo 8.8.2019 22:24:42

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Myslím, že teď dostanou odchovanci místního klubu víc šancí, než tomu bylo v předchozích letech. ČFL je kvalitní soutěž, na novém stadionu bude na co koukat.

    Vloženo 8.8.2019 22:00:49

    • aonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Je vidět, že fotbalu asi moc nerozumíte nebo se nedíváte v televizi na zahraniční ligy a evropské poháry. ČFL kvalitní soutěž? Na české poměry je kvalitní soutěž i okresní přebor! Svět je jinde. Jasným důkazem jsou včerejší zápasy našich zástupců v předkole evropské ligy.

      Vloženo 9.8.2019 06:11:18

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Nezlobte se, ale je to naše soutěž, nebo africká ? Na to chodit nebudu.

    Vloženo 8.8.2019 21:06:11

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Nejsou schopni si vychovat vlastní hráče, tak vedení navštívilo tábory běženců v Řecku. Hlavně to postavte na cizincích. To je záruka úspěchu. Podobně jako loni ve Spartě. Ale šest cizinců je málo. Ve Spartě jich oni nastupovalo v základu i deset.

    Vloženo 8.8.2019 15:42:33

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Tohle je tak omezenej názor. Jen tak mimochodem, Sparta dala v aktuální sezoně devět branek, z toho o osm se postarali 3 hráči černé pleti a jeden dal nezletilej Hložek. Tak jestli nedostávají přednost spíš proto, že Češi zakopávají o míč, že? Nenechte se tak ovlivnit okamurovskou propagandou.

      Vloženo 9.8.2019 13:24:29

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        No a právě toto poukazuje na to kam náš fotbal směřuje. Sparta je odstrašující případ pro všechny ostatní. Až před černochy ze Sparty někdo z venku zacinká éčky jako se to stalo Slavii, tak nebude Sparta schopná dát gól. A jen tak mimochodem - Spartu loni rozhodily hlavně spory mezi Čechy a cizinci. Pokud je cizinců moc nedělá to v kádru dobrotu, protože berou práci zdejším. To v Táboře brzy poznají.

        Vloženo 9.8.2019 14:02:26

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Vy jste snad sám pan Okamura, to je až neskutečné, co má někdo za názory. Za Spartu nyní nastupují Costa, Kanga a občas Tetteh. Tihle tři hráči dali osm gólů, zbývajících 15 členů kádru jeden. A za to mohou ti Afričané? Oni jim berou práci, protože jsou lepší?

          Vloženo 9.8.2019 14:48:32

          • anonymní čtenář 

            Reagovat

             

            Chtěl jsem ve svém prvním příspěvku pouze poukázat na to, že je ostuda českého fotbalu, že už nejsme schopní vychovat si hráče ani pro třetí nejvyšší soutěž! Samozřejmě, že podle českých hráčů jim berou práci. Protože český hráč si není schopen připustit, že je někdo z oddílové konkurence lepší než on a dochází k rozvratu mužstva. S Okamurou to nemá nic společného. S tím jste začal Vy. Mě zase připadá, že Vy jste snad sám předsedou vítačů z pražské kavárny.

            Vloženo 9.8.2019 15:11:03

            • anonymní čtenář 

              Reagovat

               

              Že si Češi nejsou schopni připustit, že jsou horší, ale přece není chyba těch cizinců, které si majitel přivede, aby dodali mužstvu nadstandardní kvalitu (viz. Kanga, Deli, Ngadeu, Stanciu). To jako mají majitelé dobrovolně hrát jen s Čechy za cenu mnohem horších výkonů a výsledků (a z toho vyplývající větší ztrátovosti), aby se jim náhodou nerozvrátila kabina?

              Vloženo 9.8.2019 15:33:53

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace