Zámek v Zahrádkách rozzářil pop-rockový benefiční koncert Noc s hvězdami

Zámek v Zahrádkách rozzářil pop-rockový benefiční koncert Noc s hvězdami

Tisk

zahradky 200Legendární benefiční koncert „Noc s hvězdami“ se uskutečnil v sobotu 3. srpna 2019.

 

 

Všichni zúčastnění interpreti vystoupili bez nároku na honorář. Na opravy vyhořelého zámku Zahrádky u České Lípy se během tohoto již 21. ročníku vybralo 39.167,- Kč. Samozřejmě to zdaleka nestačí na obnovu požárem značně poničené stavby, která nutně potřebuje rekonstrukci a je v majetku University Karlovy. Bude nutné přizvat k účasti stát, případně požádat o podporu z Evropské unie.

 zahradky1

Za příznivého počasí si diváci užili koncert. Kromě hlavního organizátora, zpěváka Martina Franceho, se dále představili Marcela Březinová, Jiří Štědroň, Martin Harich (SR), Leona Šenková, Jarek Šimek, Natálie Grossová, Petr Pecha, Markéta Zehrerová, André Tatarka (SR), Jan Vytásek. Celou událost již tradičně bravurně moderovali Markéta Mayerová a Slávek Boura. Od 21.00 hodin na 1. nádvoří zahráli pod moderací Vlasty Vébra kapely: LEWE, GATE 2017, HURWAJS a HAGRID.

 zahradky2

Závěr popového večera benefičního koncertu NOC S HVĚZDAMI ukončoval legendární zpěvák Jiří Štědroň dokonce dvakrát a lidi si s ním zazpívali píseň Mám rád vlaky, co někam jedou, mám rád vlaky, co nikde nestaví. Mám rád cesty, co někam vedou a půjdu pořád, i když se mé nohy unaví. 

Všichni se již těšili na 22. ročník v srpnu 2020.

 

Autor foto: Roman Šebek


 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na pražském koncertě natočíme live album, říká Karel Šůcha, kapelník skupiny Laura a její tygři

laura perexČerné kalhoty a funky drive, černé brýle a punková naléhavost, černé kravaty a jazzová elegance a bílé košile a rocková energie – to jsou průvodní znaky skupiny Laura a její tygři.

„Na rok 2020 jsme s kapelou...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Svátek všech milovníků pálivého – Chillibraní a Chilližrout – klepe na dveře!

chillibrani 200Máte to rádi hodně ostré? Tak to si nenechte ujít Chillibraní! Již třetí ročník Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2014 se koná 6. září v Brně v areálu koupaliště Riviéra. Můžete se těšit...


Literatura

Jiskřící román plný erotiky, nečekaných zvratů, lásky i nenávisti

Schody do nebeskeho pokoje200Dvoudílný román Lubomíra Müllera Schody do nebeského pokoje se odehrává na sklonku šedesátých let. Převratná doba plná očekávání, byla zakončena vstupem vojsk Varšavské smlouvy na území republi...

Divadlo

Sunset Boulevard, šperk ostravské muzikálové sezóny se blíží

sunset 200Velkolepý muzikál a především nádhernou hudbu - to slibuje česká premiéra muzikálového titulu Sunset Boulevard. Dramatický příběh s prvky hořké komedie, který začíná smrtí jedné postavy a končí šílenstvím druhé, režíruje na scéně Národního divadla mo...

Film

Truman show: Jim Carrey loutkou televizního štábu

truman show plakatKriminální film nebo horor už viděl každý. Jim Carrey má však štěstí na filmy, které jsou skoro vždycky něčím originální, a přitom v sobě kombinují staré známé prvky. Jedním z takových je i Truman show....