Migrantům přicházejících na italský ostrov Sicílie zřejmě čekají krušné chvíle. Italský ostrov Sicílie je známý mafií, která se nazývá Cosa Nostra. Ddrsní muži jsou stále na ostrově mimořádně aktivní, dokazují to i nejnovější události. Sicilskému podsvětí došla trpělivost s migranty, kteří na jejich ostrov přicházejí. Vyhlásili jim dokonce válku.

Cosa Nostra vadí, že mezi tisíci příchozích jsou i kriminální živly, které jim budou překážet v jejich činnosti. Nedávná událost ukazuje, že muže z Gambie na ulici za bílého dne střelili do hlavy.

"Palermo už není italské město. Už není evropské. Procházíte se po městě a cítíte se jako v Istanbulu ale v Bejrútu," prohlásil pro Daily Mail starosta sicilské metropole Leoluca Orlando.

Smrtící válka začala poté, co na tento ostrov pronikly kriminální gangy z Afriky spolu s ostatními uprchlíky. Svou činností tak zasahují do kšeftů obávané sicilské mafie. A drsní Italové nic nepromíjí.

"Setkáváme se s bezprecedentní agresivitou a šikanou (vůči přistěhovalcům) od typických mafiánů. Snaží se vnutit jim svá pravidla," vysvětluje policejní komisař v Palermu Guido Longo.