bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa Bay? Jezdci jihu a místo, kam se odchází z Manhattanu na důchod

8. srpna 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Ta bilance je vskutku ojedinělá. Do Tampy zamířilo za poslední léta hned sedm důležitých postav newyorských Rangers, včetně kapitánů Ryanů McDonagha s Callahanem. Vtipy o tom, že Lightning jsou Jezdci jihu, případně mančaftem, kam míří elitní borci z Manhattanu na důchod, dostaly nový říz po čerstvém přestupu Kevina Shattenkirka.

Ten tah měl logiku.

Podepsat potenciálně padesátibodového obránce za 1,75 milionu dolarů, ještě k tomu s pravým držením hole, to byl, jak řekl tampský generální manažer Julien BriseBois, "no brainer". Jasná záležitost, kdy nemáte sebemenší důvod váhat.

Navrch když se Shattenkirk výborně zná už od juniorských časů s McDonaghem. Právě kvůli němu (a touze splnit si dětský sen) před dvěma lety kývl na nabídku Rangers. Teď nejspíše vedle sebe budou nastupovat znovu.

BriseBois udělal parádní manévr, jímž minimálně na papíře zvýšil šanci Blesků na zisk Stanley Cupu na jaře 2020.

Přesto se jeden pobaveně pousměje, když mu dojde kolik výborných hráčů Blueshirts od roku 2014 postupně skončilo v Tampě.

Ikonický dres Jezdců během pěti let přímo vyměnili za ten s logem Lightning Callahan, Anton Stralman, Dan Girardi, Brian Boyle, J.T. Miller a Callahan. Přišli buď díky trejdům, či jako UFA. Zalíbení v newyorských hokejistech našel nejprve Steve Yzerman a poté i jeho nástupce BriseBois.

A příliš se neohlíželi na věk získaných borců, i Shattenkirkovi už je třicet.

Sociální sítě, fanouškovské blogy i zámořské sportovní weby jsou plné narážek na tuto nevšední "vášeň".

"Tampa podepsala Shattenkirka kvůli tomu, že už dlouho nepřivedla žádného Rangera," stojí v jednom z titulků. Prima žert. Obzvláště když autor výroku posléze erudovaně vysvětluje, že skutečné důvody byly jiné a plně pochopitelné.

Ostatně i když se Bolts delší dobu přezdívá Jezdci jihu, v nové sezoně nasadí jen dva ze zmíněné sedmičky. McDonagha se Shattenkirkem. Pravděpodobně bok po boku.

Ostatní ex-Blueshirts už hrají jinde, v případě Callahana marodí, Girardi pak čeká na novou smlouvu a už ví, že s ním Lightning nepočítají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.