InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Předseda písecké ODS změnil dres

Bývalý předseda písecké ODS Jiří Černý, jak ho zachytil objektiv redakce při povolebním vyjednávání zástupců strana a hnutí v Písku.  , Autor: Petr Eliáš

Bývalý předseda písecké ODS Jiří Černý, jak ho zachytil objektiv redakce při povolebním vyjednávání zástupců strana a hnutí v Písku.     Autor: Petr Eliáš

PÍSEK – Místní i oblastní organizace Občanské demokratické strany v Písku je aktuálně bez předsedy. Z funkce odstoupil podnikatel Jiří Černý, který přešel do nově vzniklého hnutí Trikolóra poslance Václava Klause mladšího, který byl z ODS vyloučen.

 

„Můj odchod po 25 letech z ODS souvisí s vyloučením pana Václava Klause mladšího. Bez této události bych neměl důvod odcházet. Byl jsem předsedou ODS v Písku, předsedou na okrese a místopředsedou na kraji. S píseckou ani krajskou ODS to nijak nesouvisí a se členy mám, myslím si, velice dobré vztahy. Příčinou je skutečně rozhodnutí vedení ODS a ultimátum předsedy strany Petra Fialy: Buď já, nebo Klaus," vysvětluje Jiří Černý důvody svého odchodu.

Říká, že ho Václav Klaus mladší oslovil, jestli by se nepřidal k jeho vznikajícímu hnutí. „Nabídku jsem přijal, protože mi je Václav Klause mladší ideově blízký. Od nového uskupení očekávám větší aktivitu, než jen Antibabiš. V současnosti má Trikolóra na Písecku zhruba 50 registrovaných příznivců a v samotném Písku 33," doplňuje Jiří Černý.

Šéf píseckého zastupitelského klubu Michal Přibáň, lékař záchranné služby, také vyvrací spekulace o rozkolu uvnitř písecké buňky ODS. „Řízení místního sdružení přebrali místopředsedové Filip Landík a Běla Marková, tak jak je to uvedeno ve stanovách. Fungujeme normálně dál, bývalý předseda Jiří Černý s námi komunikuje a předává agendu," říká Michal Přibáň.

Myslí si, že do konce října by měla být situace kolem předsedy písecké ODS vyřešena. „My máme 12. srpna schůzi, kam přijedou také zástupci z kraje, včetně předsedy regionálního sdružení Martina Kuby. Tam si řekneme další termíny. V letošním roce se stejně měla konat řádná volba předsedy, takže by nás to i tak čekalo," dodává Michal Přibáň.

Jiří Černý kandidoval za ODS v Písku v loňským komunálních volbách. Občanská demokratická strana si sice proti předchozím volbám polepšila na tři mandáty, lídr kandidátky Černý ale obsadil až pozici druhého náhradníka. Do zastupitelstva se dostali lékaři Michal Přibáň, Hana Kozlíková a právník Jan Taraba.

 

Diskuse k článku - 11 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Občasný čtenář 

    Reagovat

     

    Kariérista. Takové občany má každá generace. Aspoň ať upozadí politické mekty, jinak by ho jeho otec (KSČM) měl přetáhnout rozporkou. Je podnikatel, tak ať předává například tyto zkušenosti.

    Vloženo 10.8.2019 22:01:57

  • dobevák 

    Reagovat

     

    Stydím se za názor příspěvku Dobev, takto někoho obvińovat jen z vlastní nenávisti bez důkazů je něco alarmujícího a svědčícího o inteligenci autora příspěvku.

    Vloženo 9.8.2019 11:24:19

    • kestřaňák 

      Reagovat

       

      Dobeváci, nehádejte se, nebuďte jako ražičáci

      Vloženo 9.8.2019 16:01:07

  • písečák 

    Reagovat

     

    Je to jeho svobodné rozhodnutí a čas ukáže zda bylo správné.Příspěvek pana Vincka považuji za nepodložený a hloupý.

    Vloženo 9.8.2019 10:47:18

    • perlivá 

      Reagovat

       

      Když je někdo komouš nebo jejich příznivec, pravdu nechce vidět ani slyšet.

      Vloženo 9.8.2019 15:59:37

    • albert 

      Reagovat

       

      Komunismus a fašismus byly nehorší zlo 12. století a jsou stále, stejně jako jejich fanatičtí členové.

      Vloženo 10.8.2019 10:13:36

  • Dobev 

    Reagovat

     

    Nalákal členku okrskové volební komise v Dobevi k falšování výsledků voleb 2018 a nyní ji nechal na holičkách?

    Vloženo 8.8.2019 21:32:13

  • vincek 

    Reagovat

     

    Je jedno kdo v které straně je. Všechny jsou plné komoušů.

    Vloženo 8.8.2019 20:15:56

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace