Ostravská Zoo hlásí rekordní návštěvnost, nová mláďata i paleohřiště pro děti

8/8 2019

Prázdninové měsíce patří v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava k návštěvnicky nejsilnějším měsícům v roce. Už čtyřikrát v historii překročila měsíční návštěvnosti stotisícovou hranici.

Ostravská Zoo hlásí rekordní návštěvnost, nová mláďata i paleohřiště pro děti

Nové paleohřiště pro děti. Foto: Zoo Ostrava

Návštěvnost

Během července dorazilo do ostravské zoo 100 718 návštěvníků. Celkem už letos zoo navštívilo přes 350 tisíc lidí. To je oproti rekordnímu roku 2014 nepatrně více (o necelých 1 600 osob).

Novinky

Na začátku prázdnin byla v blízkosti výběhu afrických zvířat otevřena expozice Tsavo pro drobné promykovité šelmy mangusty trpasličí a velké hlodavce dikobrazy jihoafrické. V areálu bylo vybudováno i několik nových herních prvků pro děti – model kožatky velké byl doplněn o interaktivní aktivitu k problematice nelegálního sběru vajec mořských želv a u Pavilonu evoluce vzniklo Paleohřiště, v němž mohou děti objevovat kosti prehistorického „ještěra nesoucího trny“ (Spinophorosaurus nigerensis).

Zejména o prázdninách do zoologické zahrady přijíždějí lidé i ze vzdálenějších míst republiky, ale také ze Slovenska, Polska i dalších zemí. Čím více návštěvníků totiž do zoo dorazí, tím více ochranářských projektů může zahrada podpořit, a to díky programu Dvě koruny ze vstupu. V rámci něj putují 2 Kč ze vstupu každého návštěvníka na speciální účet, který je čerpán právě na podporu projektů věnujících se záchraně a ochraně ohrožených druhů zvířat a rostlin ve volné přírodě. Při tak vysoké návštěvnosti lze očekávat, že výše této finanční podpory se bude pohybovat okolo 1 milionu Kč. Každý návštěvník tak společně s námi pomáhá již pouhou návštěvou Zoo Ostrava chránit přírodu v České republice i na mnoha dalších místech po celém světě!