‚Zbytečné strachování.‘ Šéf fotbalové asociace se omluvil za svá slova o ovlivňování rozhodčích kluby

Velké emoce rozvířila slova předsedy Fotbalové asociace České republiky (FAČR) Martina Malíka o možném ovlivňování rozhodčích jednotlivými kluby. Ty se proti tomu ohradily a na jejich negativní postoj ve čtvrtek reagoval šéf českého fotbalu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík

Předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík | Foto: Barbora Reichová / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

V písemném vyjádření, které poslal Martin Malík z dovolené v Řecku je vidět snaha uklidnit situaci. Předseda Fotbalové asociace se omlouvá těm, kteří se můžou cítit jeho slovy z článku v Deníku N uraženi.

Šéf fotbalové asociace připustil ovlivňování sudích ze strany klubů. ‚Ať to doloží fakty,‘ reagují

Číst článek

„Ve světle spekulací, které se kolem rozhodčích už dlouhou dobu neustále rojí, jsem se evidentně zbytečně strachoval o to, že je situace v provázanosti českých klubů a fotbalových rozhodčích mnohem horší, než ve skutečnosti je,“ uvedl Malík a následně ubezpečil, že nepojmenovával jakýkoli aktuální stav, pro který by měl k dispozici konkrétní poznatky.

Prvním týmem, který se veřejně ozval, byly Teplice, a jak řekl Petr Hynek Radiožurnálu, tak chtěly, aby šéf českého fotbalu svá slova doložil konkrétními fakty. Podobně reagovaly i další kluby v čele se Slavií a Spartou a týmy se také shodly na tom, že taková slova od předsedy FAČRu můžou image českého fotbalu poškodit. Malík ale ve čtvrtečním vyjádření napsal, že je za reakce klubů rád a že ho těší, že k tendenčnímu rozhodování sudích nedochází.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme