Démoni. Každý je má a každý se s nimi vypořádává po svém. Machine Gun Kelly vám v tomto případě podává pomocnou ruku. Pokud si uvědomujete, že i vy představujete problém a nedokážete v noci usnout, v samotném intru vám rapper radí přijet a pokusit se najít sami sebe (Sex Drive). 
Colson Baker je jedním z typických rap–rockových umělců, v hudebním světě známější spíše pod pseudonymem Machine Gun Kelly. Mimo jiné jste jej mohli zahlédnout v několika menších rolích ve filmech jako Bird Box nebo Nerve (i přesto, že je dobrý herec, za mikrofonem vyniká stále mnohem více). Mnoho z vás však s největší pravděpodobností zaregistrovala rapperský beef mezi ním a legendárním Eminemem.

Hotel Diablo

Vydal několik úspěšných alb, z čehož v pořadí čtvrtým je žánry prolínající se Hotel Diablo. Plynulé rapování s vyváženou dávkou rocku, která se v některých momentech (v podání Naomi Wild nebo Madison Love) mísí s popem. Deska nabízí propracované beaty a jako bonus kontroverzní texty, které nepostrádají hloubku ani autentičnost.

„vítejte v hotelu diablo!“

El Diablo je na desce hned druhou skladbou. Machine Gun Kelly se tak vyjadřuje k lidem, kteří nevěřili v to, co dělá, a že to, co dělá, nedělá jen pro slávu a peníze jako spousta jiných umělců a snažili se z něj udělat jen další „Hollywood Whore“. Tím navazuji na další singl, ve kterém se soustředí především na text podkreslený tóny písničky Numb (jeden z nejznámějších songů kapely Linkin Park, který pro samotného MGK slouží jako osobní vzpomínka na frontmana a přítele Chestera Benningtona), doprovázený tvrdými údery do bubnu a emocemi točící se okolo falešných přátel, nenávisti a sentimentality. 

Glass House se nachází spíše na opačném konci emocionálního i hudebního spektra. V Glass House společně s Naomi Wild, která má nápadně podobný hlas jako dream popová bohyně Lana Del Rey, společně truchlí, vzpomínají na zesnulé umělce a detailně popisují problémy spojené s drogovou závislostí nebo mentálními problémy. S odlišným tématem, avšak v podobně melancholickém duchu se následně nesou skladby Death In My Pocket a Waste Love, na které se podílela zpěvačka Madison Love. 

Do 13. patra je vstup zakázán

Do 13. patra aka FLOOR 13 je pravděpodobně vstup zakázán, samozřejmě metaforicky. Za doprovodu velice výrazného beatu se však Machine Gun Kelly rozhodně nebojí menší osobní zpovědi ani znovu otevřeného sporu s Eminemem. Další dveře otevírá posluchačům v písničce Candy, ve které se posluchačům svěřil se svou závislostí nalécích na předpis (Candies). A když už jsme u závislostí, v případě 5:3666 dává kokainu dokonce ženskou podobu. 

Jako poslední však rozhodně stojí za zmínku skladba I Think I’m OK, jehož kolaborace s Yungbludem a bubeníkem z Blink 182 Travisem Barkerem ji pozvedla na zcela nový level a dala vzniknout spíše rockové než rapové hitovce.

A přestože s největší pravděpodobností neuslyšíte žádnou písničku Machine Gun Kellyho hrát z českých rádií, hned po vydání se Hotel Diablo ocitl v top desítce nejlepších alb americké Billboard Chart. A proč? Protože jsou po hudební i textové stránce neskutečně, ale neskutečně chytlavé a rozhodně stojí za poslech.

 

HUDEBNÍ ALBUM: HOTEL DIABLO

Interpret: Machine Gun Kelly
Vydavatelství: Bad Boy/Interscope Records
Skladby: Sex Drive // el Diablo // Hollywood Whore // Glass House (feat. Naomi Wild) // Buring Memories (feat. Lil Skies) // A Message From The Court // FLOOR 13 // Roulette // Truck Norris Interlude // Death In My Pocket // Candy (feat Trippie Redd) // Waste Love (feat. Madison Love) // 5:3666 (feat. phem) // I Think I’m OKAY (with Yungblud & Travis Barker)
www.machinegunkelly.com

PŘEHLED RECENZE
Originalita
8
Zvuk
9
Atmosféra
10
recenze-machine-gun-kelly-hotel-diabloJedno album, 14 písniček, 37 minut. Každý jednotlivý song je jedinečný, popisuje autorovy pocity a nálady a jako celek je Hotel Diablo dokonale vyvážený… A pokud budete chtít, můžete si nové album poslechnout naživo v září v Praze.