Dnes Čtvrtek - polojasno 10°C
Zítra Pátek - obcasny-dest 8°C
Čtvrtek 18. 4. 2024
Svátek má Valérie
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Trojská botanická zahrada zve na gurmánský festival
Foto: BZ

Trojská botanická zahrada zve na gurmánský festival

Během víkendu 17. a 18. srpna se v trojské botanické zahradě v Ornamentální zahradě od 9 do 19 hodin představí malé české pivovary. Vybírat můžete z nabídky pivovarů Němý medvěd, Strašák, Trilobit a dalších. Pochutnáte si na křehkém mase, delikátních sýrech a jiných lahůdkách. 

Autorka květinových kuchařek Jana Vlková prozradí, jaké pikantní kvítí se k pivu nejlépe hodí, a sládek z pivovaru Bad Flash Beers vás svým vyprávěním uvede do tajů vzniku „českého zlata“. Svou tvorbu představí herec a písničkář Václav Koubek i vítěz druhé řady soutěže Česko hledá SuperStar Vlasta Horváth.

Jak kombinovat pivo a pikantní rostliny, prozradí sobotní kuchařská show
V sobotu 17. srpna od 11 hodin si nenechte ujít show Jany Vlkové nazvanou Pikantní Překvapení Pod Pivo. „Autorka oblíbených Květinových kuchařek a znalkyně jedlého kvítí povede řízenou degustaci rostlin s přípravou studeného pokrmu. Vyrobené kanapky s pomazánkou, zdobené nějakou pikantní květinou, které se hodí i k pivu, budou moci návštěvníci na místě ochutnat,“ uvedla Helena Kymplová, produkční akce.

Chybět nebude ani veselá muzika, která podpoří apetit. Ten správný říz dodá vystoupení Řeznické kapely, která bude hrát od 10 hodin. Posláním kapely Milkeaters, která vystoupí od 14 a od 17 hodin je šíření dobré nálady, energie a vášně nejen prostřednictvím hudby, ale i osobitým humorem. Hlavním jmenovatelem jejich vystoupení bude bluegrass a zazní hity známé, neznámé i jejich vlastní. Těšit se můžete také na proslulého písničkáře, harmonikáře, spisovatele, herce a režiséra v jedné osobě Václava Koubka, který vystoupí v sobotu od 15:30 hodin.

Jak vzniká pivo, prozradí nedělní pivní show
Víte, co je to létající pivovar? To se dozvíte v neděli 18. srpna od 13 hodin během zábavného a poučného vyprávění o pivovarnictví, druzích piv a pivovarech. Proč právě létající pivovar? To společně s ukázkou a ochutnávkou piva prozradí sládek pivovaru Bad Flash Beers.

Do noty vám zahraje uskupení Švitorka, které vystoupí od 11 hodin. V jejich repertoáru najdete jak tradiční lidovky, tak i písničky, které časem zlidověly a staly se součástí naší národní identity.

Od 14:30 hodin se můžete těšit na vystoupení zpěváka, hudebníka a multiinstrumentalisty Vlasty Horváta, jehož kariéru odstartovalo vítězství ve druhé řadě soutěže Česko hledá SuperStar. Návštěvníkům Pivního festivalu v trojské botanické zahradě se svým triem zazpívá písně ze svého nového autorského alba nazvaného Stále nevěřím, které vydal na jaře tohoto roku.

Připraven je i program pro děti, které si vyzkouší malování, třpytivé tetování, pletení barevných copánků a vyrobí si trička.


 


 


Autor: TZ, red

Praha 4: Zájemci si mohou vyzkoušet dobrovolnictví

Dnes ve 14:02

Ústav sociálních služeb v Praze 4 (ÚSS4) se v letošním roce zapojí do celorepublikových Dnů dobrovolnictví. Ve dnech 25. až 28. dubna si zájemci mohou vyzkoušet různé dobrovolnické aktivity a načerpat informace, jak se stát dobrovolníkem a jak se v dobrovolnictví neztratit. Máte chuť se do...

PVK: Přehled plánovaných výluk vody na 17. týden

Dnes ve 12:27

Pražské vodovody a kanalizace zveřejnily plánované výluky v dodávkách pitné vody příští týden. Výluky jsou z důvodu provádění plánovaných oprav, udržovacích a revizních prací.

Garážový výprodej v Praze 6

Dnes v 09:59

V ulicích Polní, Na rovni, Štolbova a Na Okraji v Praze 6 se koná garážový výprodej. Přijďte si nakoupit, popovídat se sousedy a ochutnat domácí koláče, domácí limonádu, čaj nebo kávu.

Pálení Čarodějnic a stavění májky

Dnes v 09:33

Spolek za veselejší Střížkov a Praha 9 zvou na tradiční Pálení Čarodějnic a stavění májky v Parku Václavka. Masky čarodějnic a čarodějů vítány.

První městská část udělí pět Čestných občanství a dvě Ceny Prahy 1

Včera ve 23:33

Zastupitelstvo městské části Praha 1 schválilo udělení dvou Čestných občanství Prahy 1, a to starostovi jihofrancouzského města Nîmes Jeanu-Paulu Fournierovi a in memoriam muzikoložce Lence Hlávkové. Už dříve zastupitelé souhlasili s udělením Ceny Prahy 1 lékaři Jaroslavu Eliášovi a tanečnici,...

Pozvánka Prahy 4: Poslední adresa Antonína Šindeláře

Včera ve 14:34

V pátek 19. dubna ve 12 hodin si městská část Praha 4 připomene úspěšného stavitele a politika Antonína Šindeláře, kterého komunistický režim připravil o podnikání, majetek a nakonec i život. Na domě číslo 1664/1 v ulici Sdružení v Nuslích bude umístěna pamětní tabulka Poslední adresa. Bude...

Slavnostní umístění pamětních tabulek

Včera v 11:56

Praha 6 zve na slavnostní umístění pamětní tabulky Poslední adresa staviteli a účastníkovi III. odboje Jaroslavu Klabíkovi na domě v ulici Milady Horákové 115/107 v Praze 6 u příležitosti výročí jeho úmrtí.

Praha 1 poděkovala pracovníkům školství

Včera v 11:51

Muziky, tance, vybraných pochoutek i výhledů na historické centrum metropole si užívali účastníci plavby pro zaměstnance škol, kterou v pondělí 15. dubna zorganizovala radnice Prahy 1.

První jarní košt

Včera v 09:07

Vítání jara se sklenkou v ruce v sobotu 20. dubna na náplavce v Praze 2.

Praha 14 zahájila sběr věcí pro Swap

Včera v 08:33

Dnes začíná sběr oblečení a knih pro Swap, který proběhne 25. dubna před metrem Rajská zahrada v rámci Den Země a Reuse den Prahy 14.

Další články
Nahoru