teamLab Borderless je nejnavštěvovanější muzeum jednoho umělce na světě.

teamLab Borderless a teamLab Planets slaví první výročí.

Společně tato dvě muzea za rok navštívilo více než 3,5 miliónu návštěvníků.

Letos v létě oslaví dvě tokijská muzea organizace teamLab pro sběratele umění první výročí. Konkrétně se jedná o muzea MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless (Odaiba, Tokio; dále jen teamLab Borderless) a teamLab Planets TOKYO (Toyosu, Tokio; dále jen teamLab Planets). Za první rok od svého otevření muzea teamLab Borderless a teamLab Planets navštívilo dohromady 3,5 miliónu návštěvníků, přičemž samotné muzeum teamLab Borderless navštívilo 2,3 miliónů návštěvníků, což je více než kolik navštívilo muzeum Vincenta Van Gogha v Nizozemsku a stalo se tak nejnavštěvovanějším muzeem roku, mezi muzei, která vystavují díla jen jednoho umělce. Muzeum teamLab Borderless za poslední rok navštívili návštěvníci z více než 160 zemí a regionů celého světa.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu, včetně multimédií, si můžete přečíst zde: https://www.businesswire.com/news/home/20190808005373/en/

Muzea teamLab Borderless a teamLab Planets jsou dvě muzea, vyhrazená pouze pro umělecká díla organizace teamLab. teamLab Borderless je muzeum, které představuje neustále se měnící umělecká díla zcela bez hranic, je to „muzeum bez mapy“. Rok od svého otevření v červnu 2018 navštívilo toto muzeum přibližně 2,3 miliónu návštěvníků z více než 160 zemí světa. teamLab Planets je “muzeum, kde se pohybujete vodou.” Návštěvníci chodí bosí a fyzicky se doslova ponořují do obrovských uměleckých děl. Za pouhý rok od jeho otevření v červnu 2018 toto muzeum navštívilo více než 1,25 miliónů návštěvníků ze 106 zemí světa.

Ve srovnání s nejnavštěvovanějšími muzei světa, která představují díla jednoho umělce, navštívilo v roce 2018 muzea teamLab Borderless i teamLab Planets více návštěvníků než muzeum Pabla Picassa ve španělské Barceloně (948 483 návštěvníků) a muzeum Salvatora Dalího (Dalí Theatre-Museum) ve španělském Figueres (1 105 169 návštěvníků). Počet návštěvníků muzea teamLab Borderless dokonce překonal počet návštěvníků muzea Vincenta Van Gogha v nizozemském Amsterdamu (2 161 160 návštěvníků) a stalo se tak nejnavštěvovanějším muzeem na světě mezi muzei věnovanými jednomu umělci. (*1).

• teamLab Borderless (Odaiba, Tokio)

Ze 2,3 miliónu návštěvníků muzea teamLab Borderless zhruba 50% připadá na zahraniční návštěvníky (*2). Nejvíce zahraničních návštěvníků přijelo z USA, Austrálie, Číny, Thajska, Kanady a Velké Británie. Díky tomu se toto muzeum stalo atrakcí, kterou navštěvují nejen návštěvníci ze sousedních zemí, ale také ze vzdálených oblastí. Navíc, podle výsledků průzkumu mezi návštěvníky muzea se zdá, že zhruba 50% z nich přijelo ze zahraničí do Tokia hlavně kvůli návštěvě muzea (*3).

• teamLab Planets (Toyosu, Tokio)

Z 1,25 miliónu návštěvníků muzea teamLab Planets zhruba 30% připadá na zahraniční návštěvníky (*4). Nejvíce zahraničních návštěvníků přijelo z USA, Hong Kongu, Taiwanu, Velké Británie a Austrálie.

-----------------------

*1 ”ZVLÁŠTNÍ ZPRÁVA UMĚLECKÝCH NOVIN (THE ART NEWSPAPER SPECIAL REPORT)“ nejoblíbenější výstavy a muzea v oblasti umění za rok 2018 podle počtu návštěvníků (Art’s Most Popular: Exhibition and museum visitor figures 2018)” The Art Newspaper. číslo 311, duben 2019.

*2 teamLab Borderless - oficiální webové stránky, údaje o prodeji vstupenek (za období od 16. února do 7. června 2019)

*3 Dotazník návštěvníků muzea teamLab Borderless (šetření prováděno od 25. října do 2. listopadu 2018), 1,237 respondentů

*4 teamLab Planets - oficiální webové stránky, údaje o prodeji vstupenek (za období od 1. března do 30. června 2019)

O organizaci teamLab

teamLab (f. 2001) je interdisciplinární skupina technologicky zaměřených sběratelů umění, kteří se snaží spojit umění, vědu, technologie a design s přirozeným světem. teamLab se snaží vytvářet nové vztahy mezi lidmi a přírodou a také mezi námi a světem umění. Kompletní informace najdete zde.

Organizaci teamLab zastupuje Pace Gallery.

Tiskový balíček

teamLab Borderless

https://goo.gl/MpzVss

Vstupenky a další informace získáte na webových stránkách borderless.teamlab.art. Sledujte náš Instagram.

teamLab Planets

https://goo.gl/tQXMLm

Vstupenky a další informace získáte na webových stránkách planets.teamlab.art. Sledujte náš Instagram.

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190808005373/en/

Kontaktní informace

Kaori Oshima

Social Branding Team, teamLab

lab-pr@team-lab.com

Zdroj: teamLab

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

PROTEXT

Klíčová slova Japonsko-kultura-muzea-turistika-teamLab

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.