Obžerství!

Páteční bizár: Snězení vánočního kalendáře na čas i profi liga v rychlojezení

Láska prochází žaludkem? Pro rychlojedlíky nejspíš víc platí, že kolik kilo jídla sníš, tolikrát jsi člověkem. Více než láskou, kulinářským zážitkem a zdrojem obživy, je pro ně jídlo snahou o trhnutí rekordu ve své kategorii. Tak schválně, kolik se čeho dá sníst za pár minut?

Liga jedlíků!

Major League Eating je americká organizace, která dohlíží na všechny profesionální "zápasy" a soutěže ve stravování na čas. Pořádá tak přibližně 70 fakt monstr akcí ročně, kde bojovní jedlíci mohou překonávat rekordy a získávat tak těžce vydřené body do tabulek úspěšnosti. Mimo jiné liga generuje i obrovské množství peněz a pořádnou porci marketingu. Jak by taky ne, když cca 40 procent občanů a občanek USA trpí obezitou a je tak jasné, že vyměnit Netflix, případně ranní běhání, za pořádnou flákotu masa a nekonečno hot dogů je stravitelnější. I když pouze obrazně.

Video: Youtube.com

Roger Federer v rychlojezení 

Momentální jednička v žebříčcích ligy (i na světě) je Joey Chestnut, borec, co už toho odjedl fakt hodně. Mezi jeho rekordy patří například 74 hot dogů za 10 minut, 6,2 kg žebírek za 12 minut (wow!), nebo rovnou celý krocan (4,2 kg) za 10 minut. Není tak divu, že se na jeho profilu na stránkách ligy dočteme, že Chestnut "je v dnešních dnech pravým americkým hrdinou a národním pokladem. Jeho chuť k jídlu je legendární a v dohledné době nevykazuje žádné známky zpomalení. Mějte proto vždy oči otevřené, protože Joey možná brzy přijede i do města ve vašem okolí." 

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Další impozantní rekordy

Takeru Kobayashi je hrdina rychlo jezení z Japonska. Jeho sláva je ověnčena 15 Guinnessovými rekordy, včetně rekordu z roku 2014 z Milána, kdy dokázal zkonzumovat 12 hamburgerů za 3 minuty. #respekt

Impozantní jídelní disciplína je i jezení čokoládek z adventního kalendáře na čas. Současný rekord drží Kevin "LA Beast" Strahle s pouhou minutou a 27,84 sekund. Dosáhl ho teprve nedávno v čase adventu v roce 2017.

Video: Youtube.com

Jezení jídla ale nemusí být jen na rychlost. Své o tom ví i držitel rekordu nejvíce snězených Big Maců ever. Donald Gorske z USA totiž o prázdninách roku 2016 snědl už svého 28 788 Big Maca. Donald si v průběhu svého života dává poctivých čtrnáct Big Maců každý týden a v posledních pěti dekádách si nedal Big Mac jen osm dní.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Další disciplína, která se u závodníků těší oblibě, je i konzumace dětské výživy. Němec Andre Ortolf dokázal během jedné minuty sníst/vypít rovnou 1 kg a 50 g této pochutiny určené dětem

Video: Youtube.com

Brali byste kariéru rychlojedlíka? Disponujete nějakým rekordem? Hoďte své zkušenosti do komentů…

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější