Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Městské divadlo připravuje v nové sezóně atraktivní tituly

logo divadlo
Sezóna 2019/2020 v Městském divadle Mladá Boleslav bude významná především proto, že divadlo oslaví 110 let od svého založení. K této příležitosti zde plánují slavnostní týden a také vydání ročenky mapujících posledních deset let divadla. Zároveň divadlo připravuje na novou sezónu řadu atraktivních novinek. Informovala o tom dramaturgyně divadla Lenka Smrčková.
 

 
 

První premiérou bude světoznámý muzikál Šumař na střeše, kde se v režii uměleckého šéfa Petra Mikesky představí kompletní herecký soubor, doplněný ještě hosty. Premiéra se uskuteční 22. 11. 2019 v rámci Slavnostního týdne oslav. Vánoční premiérou bude vynikající komedie Woodyho Allena Zahraj to znovu, Same v režii Víta Vencla. Hra vypráví o strastech i radostech partnerského života. Třetí premiérou na velké scéně bude 21. 2. 2020 Amadeus v režii Pavla Kheka. Hra Petera Shaffera je známá především díky filmu Miloše Formana. Naše inscenace bude exkluzivní tím, že se ve třech hlavních rolích potkají tři držitelé Ceny Thálie: Daniel Bambas, Petr Mikeska a Radim Madeja. Diváci se mohou také těšit na hostování operní zpěvačky. Další premiéra se uskuteční 3. 4. 2020 na malé scéně v režii Petra Mikesky. Půjde o současnou psychologickou tragikomedii Na ústupu. Pátou premiérou v sezóně bude inscenace Famílie, jejíž premiéra se uskuteční 24. 4. 2020 v režii Zdeňka Bartoše. Jedná se o současnou komedii amerického autora, který dokáže diváka rozesmát, ale i pohnout k slzám. Poslední červnová premiéra bude klasika. Rozhodli jsme se uvést po nějaké době Moliéra a půjde o titul Zdravý nemocný. Premiéra bude 12. 6. 2020 v režii Patrika Lančariče.

Kromě šesti premiér chystá divadlo jako tradičně i řadu dalších akcí: festival Nadosah (v jehož rámci uvede premiéru scénického čtení hry Dobrý proti severáku), Noc divadel, Mikuláš pro děti, Silvestr v divadle, Galavečer, Noc literatury, Dětský divadelní den a Letní hraní na Sychrově. V sezóně 2019/2020 plánuje derniéry inscenací: Chaplin, Tajemství a Deburau.


 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 9.8.2019 / 9.8.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 1170
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém