Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Školačky na internetu oznámily, že chtějí spáchat sebevraždu: Policie je našla!

Školačky, které chtěly spáchat sebevraždu: Policie je našla
Školačky, které chtěly spáchat sebevraždu: Policie je našla  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
9. srpna 2019
15:33
Autor: yks, DH - 
9. srpna 2019
12:21

Policie již zjistila totožnost dvou dívek, které na sociální síti TikTok uveřejnily video, podle něhož plánovaly spáchat sebevraždu. Policisté jsou nyní v kontaktu s rodinami dívek. 

O tom, že byly obě dívky ztotožněné a nalezené informovala policie na svých webových stránkách. Informaci Blesku potvrdil i jeden z vyšetřovatelů případu. „Již jsme je ztotožnili. Nyní jsme v kontaktu s rodiči a budou probíhat další úkony v tomto směru,“řekl Jan Melša z Krajského policejního ředitelství v Liberci. „Byla to celkově dobrá práce policie i veřejnosti a naštěstí se to podařilo vyřešit tou lepší variantou,“ podotkl. 

Pátrání po celé zemi i v zahraničí

Podle tiskové mluvčí policie se do pátrání zapojily policejní složky z celé České republiky.  „Toto pátrání probíhá v mezinárodní spolupráci, kterou vede služba kriminální policie Krajského policejního ředitelství v Liberci,“ řekla Blesku Zuzana Baláková. Rovněž dodala, že byly do akce zainteresovány i organizace na ochranu dětí.

Policejní vyšetřovatel Jan Melša Blesku mimo jiné přiblížil, proč bylo nalezení dívek tak důležité. „U těchto případů je to vždycky velice složité. Ano, může jít o nějakou hloupou srandu, může jít o nějaké, řekněme, volání o pomoc, ale může jít také o něco velice závažného, tedy, že už jsou rozhodnuté,“ vysvětlil. 

Melša rovněž zdůraznil, že by se rodiče, dříve než svým ratolestem věnují moderní zařízení, měli naučit s ním sami pracovat a věnovat elektronickým aktivitám stejnou pozornost, jako by šlo o bezpečnost dítěte na silnici. Rizika jsou obdobně závažná, upozornil Melša.

 

alfajfka ( 10. srpna 2019 13:55 )

No a co tak bude o dvě slepice míň.To je ta americká výchova,s dětma jednat jako s rovnými,do zákona dáme zákaz fyzických trestů a výsledky jsou tady.

alumno ( 10. srpna 2019 12:26 )

Když pominu, že neumíte napsat větu, která by dávala smysl - opravdu jste tak naivní, že si myslíte, že děti a mládež koukají výhradně na filmy a seriály z české produkce? Je to přesně naopak, na ty nekoukají prakticky vůbec, z více než 90 % koukají na zahraniční produkci, a seriál 13 Reasons Why viděli snad všichni čeští teenageři.
Současně platí, že drtivá většina rodičů absolutně nemá tušení, na co jejich děti koukají na netu (nejde jen o seriály) a co je jak ovlivňuje (a je to logické, přes den jsou rodiče v práci a večer je dítě většinou ve svém pokoji a rodič mu samozřejmě nestojí permanentně za zadkem) - čili to není o tom držet dítě na uzdě.
Prostě buď jako rodič máte to štěstí, že máte psychicky silné dítě, které nepodléhá negativním vlivům nebo s nimi ideálně vůbec nepřijde do kontaktu, nebo holt máte tu smůlu, že máte dítě psychicky labilnější, a to pak kontakt s negativními vlivy nezvládá a je z toho alkoholismus, drogy nebo třeba sklony k sebevraždě.
Samozřejmě v tom taky hrají velkou roli geny.

Monikay ( 9. srpna 2019 20:06 )

to by mně zajímalo jaké další úkony budou následovat

tulip ( 9. srpna 2019 19:58 )

Já bych holky zmlátila jako koně.To je furt tole­rance,­nepoš­kodit osobnost,jednat s nimi jako s partnery... Houby,velký bič a malý dvorek a ve volném čase dělat­,dělat­,dělat­.Tře­ba přebírat hrách.

illenne ( 9. srpna 2019 18:35 )

Holky by potřebovaly dostat pořádně po papuli, aby si uvědomily, že tohle není žádná sranda. Spousta policistů a dobrovolníků v akci jenom proto, že se holky nudí . Neváží si života a toho, že se mají nejspíše dobře. Doufám,že už je taková hloupost nikdy nenapadne a bude to i poučné pro jiné .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání