Láska k jídlu z nich udělala nejtlustší lidi na světě

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
worlds fattest man
worlds fattest man

V dnešním světě stále leckdy až nezdravě posedlém štíhlostí následující jedinci mohou působit obzvlášť bizarně. Ať už za jejich velkou hmotností stály zdravotní problémy nebo prostá láska k jídlu, výsledek byl stejný. Následující pány (a jednu dámu) můžeme označit za nejtlustší lidi na světě.

Jon Brower Minnoch

Zdroj: Heightline.com

Minnoch je zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako nejtlustší muž vůbec. Jeho váha svého času činila neuvěřitelných 635 kilogramů! Minnoch je názorným příkladem, že protiklady se přitahují – jeho manželka vážila pouhých 50 kg. Jon zemřel v roce 1983 ve věku 41 let, ale ještě předtím se mu povedlo zhubnout na 361 kg.

Khalid Bin Mohsen Shaari

Zdroj: Cdn.cnn.com

Muž s komplikovaným jménem Khalid Bin Mohsen Shaari je v současnosti nejtlustším žijícím člověkem. Jeho nejvyšší hmotnost činila 635 kilogramů. Kvůli zdravotním potížím Khalid strávil nemalou dobu v nemocnicích – a to mimo jiné na příkaz samotného bývalého krále Saudské Arábie, který chtěl mladíkovi pomoct.

Manuel Uribe

Zdroj: Ibtimes.co.uk

Mexičan Manuel Uribe se stal třetím nejtlustším člověkem vůbec. Nejvíce kdy vážil 597 kg a kvůli své morbidní obezitě po celých dvanáct let neopustil postel. Navzdory snaze zhubnout Manuel zemřel roku 2014, když mu bylo pouze 48 let.

Carol Ann Yager

Zdroj: Crazyask.com

A nyní se konečně dostáváme ke křehkému pohlaví… Carol Ann Yager získala pochybnou čest díky označení nejtlustší ženy, která kdy žila. Drží kromě toho i další rekord – během tří měsíců se jí povedlo shodit celkem 236 kg.

Její nejvyšší váha pak měla činit 727 kg, to ovšem nebylo oficiálně potvrzeno, a nejčastěji se uvádí 544 kg. Yager se svěřila, že si vypěstovala poruchu příjmu potravy v důsledku traumatu ze zneužívání. Yager zemřela v roce 1994 v nízkém věku 34 let.

Robert Butler

Zdroj: Assets.nydailynews.com

Pětici nejtlustších lidí uzavírá Robert Butler s nejvyšší váhou 544 kg. Butler dle svých vlastních slov trpěl závislostí na jídle a rovněž bojoval s depresí. Svůj boj bohužel prohrál v roce 2015 ve věku 43 let.

Autor: Vendula Kreplová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články