Hlavní obsah

Kvapilová, Kubíčková - Jupiterová, Chamereauová 2:0Skvěle! České šampionky jsou na mistrovství Evropy ve čtvrtfinále

Praha

Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou postoupily na beachvolejbalovém ME do čtvrtfinále po výhře 2:0 nad Francouzkami Jupiterovou a Chamereauovou.

Článek

Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou postoupily na beachvolejbalovém mistrovství Evropy do čtvrtfinále a skončí nejhůře páté. V Moskvě dnes české šampionky zvládly bez ztráty setu úvodní vyřazovací duel s Finkami i následné osmifinále proti francouzským soupeřkám a večer budou usilovat o postup do semifinále.

Český pár přitom na turnaji v ruské metropoli prohrál prvních pět setů, ale chytil se při vítězném obratu ve čtvrtečním záchranářském duelu na závěr základní skupiny proti domácí dvojici Darja Rudychová, Ksenija Dabižová. V 1. kole play off na to dnes Kubíčková s Kvapilovou, jež předloni v Lotyšsku vybojovala evropské stříbro s Kristýnou Kolocovou, navázaly triumfem nad finskou dvojicí Riika Lehtonenová, Niina Ahtiainenová 21:14 a 21:18.

Série trvá již šest setů

A v osmifinále proti francouzskému páru Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová Češky prodloužily vítěznou sérii už na šest setů. Nejprve v dramatické koncovce a po čtyřech setbolech zvítězily 23:21, načež do druhé sady vstoupily šesti body za sebou a zlomené soupeřky deklasovaly 21:11. Od 20:15 se pokusí přejít přes Švýcarky Joanu Heidrichovou a Anouk Vergéovou-Dépréovou do sobotních bojů o medaile.

Martina Bonnerová s Martinou Maixnerovou naopak ze šampionátu vypadly hned v 1. kole play off. Od pondělního vítězství v úvodním zápase turnaje prohrály třetí utkání za sebou, řeckému páru Vasiliki Arvanitiová, Panajota Karakuniová podlehly na úvod vyřazovacích bojů hladce 11:21, 16:21 a obsadily dělené 17. místo.

Až v podvečer zasáhnou do play off Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem coby vítězové základní skupiny. V osmifinále narazí od 17:00 SELČ na Italy Adriana Carambulu a Enrica Rossiho, kteří dopoledne udolali v nejdelším duelu dosavadního šampionátu dvojnásobné vicemistry Evropy Alexandrse Samoilovse s Janisem Šmedinšem z Lotyšska. Mečbol proměnili po 59 minutách hry a zvítězili 19:21, 22:20 a 18:16.

Výsledky mistrovství Evropy v plážovém volejbalu
Ženy:
1. kolo:
Kvapilová, Kubíčková (27-ČR) - Lehtonenová, Ahtiainenová (21-Fin.) 2:0 (14, 18),
Arvanitiová, Karakuniová (17-Řec.) - Bonnerová, Maixnerová (30-ČR) 2:0 (11, 16),
2. kolo:
Kvapilová, Kubíčková - Jupiterová, Chamereauová (23-Fr.) 2:0 (21, 11),
čtvrtfinále:
20:15 Kvapilová, Kubíčková - Heidrichová, Vergéová-Dépréová (15-Švýc.).
Muži:
2. kolo:
17:00 Perušič, Schweiner (10-ČR) - Carambula, Rossi (11-It.)

Reklama